Musa odveo Netse u Finale!

screenshot

Netsi su se početkom sezone odlučili privremeno se rastati sa bosanskohercegovačkim reprezentativcem, Džananom Musom, i poslati ga u svoju filijalu Long Island Netse, koji igraju u Razvojnoj ligi.

Musa u NBA – dobra ili loša odluka?

Netsi, koji imaju šaroliki tim i nisu među favoritima u svojoj konferenciji, odlučili su mladog Musu poslati na ‘kaljenje’. Musa je u toku lige dobio svega 11 minuta, a ubacio je ukupno 4 poena, što je znak kako trener Atkins u ovom trenutku ne računa na njega ozbiljno, a da je za Džanana najbolje da skuplja minute i da igra. Na taj način dobit će mnogo više prostora za igru, i moći će raditi na unapređenju onih segmenata igre koji mu trenutno nisu dovoljno razvijeni za nastupe u NBA.

Ekipa Brooklyna u svakom trenutku može vratiti Musu u svoj roster s obzirom na to da su Long Island Netsi njihova filijala. Musa je svoj debi nastup imao protiv ekipe Westchestera, kojoj je isporučio 23 poena:

Nakon te utakmica Musa je nastavio sa odličnim igrama u G-Ligi. Posljednju je odigrao protiv Greensboro Swarma, te je bio najbolji igrač u Alana Williamsa. Ubacio je 26 poena uu 7 skokova i 4 asista.

Trenutno je Musa ponajbolji igrač svoje ekipe, te je među prvima koji bi mogao dobiti značajnije minute u prvoj ekipi. Trenutno postiže gotovo 20 poena u prosjeku, a svaku utakmicu ima odličnu mintažu, te redovno igra preko 30 minuta.

U utakmici protiv Wisconsin Herda Musa je ubilježio svoj prvi double double u G-Ligi. Ubacio je 20 poena uz solidnih 7/17 iz igre, te je pokupio 10 skokova. Netsi su na njegovim krilima dobili utakmicu, a Musa je uspio upisati i 4 ukradene lopte.

Put do Finala

Cijelu sezone Musa je bio možda i najstandardniji igrač LI Netsa u G-Ligi. Zadobio je povjerenje trenera, a u posljednjoj utakmici, vodio je Netse do Konferencijskog Finala G-Lige. Bio je najbolji igrač ekipe, ubacio je 21 poen i tako najavio borbu za naslov, a možda i za MVP-a G-Lige.

Sinoć su Netsi u Finalu dobili zahvaljujući Theu Pinsonu i njegovoj trojci sa sirenom, te su sada ušli u veliko Finale G-Lige!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*