Napokon se vratio

NESN

Krajem prvog mjeseca Kelti su igrali derbi s Warriorsima. Izgubili su taj meč, a jedan od najlošijih igrača Kelta je bio Gordon Hayward. -“Jednostavno ga nema niti u obrani, niti u napadu.”- pričalo se iz svlačionice Warriorsa nakon utakmice. Doveden kako bi bio nositelj, igrao je kao posljednji igrač s klupe. Istina, iza njega je grozna povreda, no Haywardov govor tijela na terenu nije slutio na dobro.

Bojažljivo je ulazio u duele, bio je izuzetno mekan na lopti, totalno zahrđao, a uz sve to nije mogao spojiti dva-tri šuta zaredom. Redale su se loše utakmice, a zabljesnuo je protiv Sixersa sa 26 poena, ali nakon toga u 5 utakmica zaredom je bio jednoznamenkast. Season high je ubacio u revanšu s Warriorsima i nagovijestio bolje dane. Činilo se da se polako vraća, a to je potvrdio u nekoliko posljednjih utakmica.

Jednostavno izgleda drugačije na terenu. Počeo je zakucavati, snažnije je ulazio u duele, dobio je na samopuzdanju. Posljednjih 6 utakmica je dvoznamenkast, a zadnju protiv Heata je ubacio 25 poena. Nakon utakmice Irving je izjavio kako napokon vidi da se Gordon vraća u staru formu. -“Najbolji smo kada Gordon traži svoj šut. Sjajan je pokretač napada. No, ne trebamo njega samo da zabija. To sam u i rekao, te stalno mu govorim da ostane agresivan i da pokuša opet biti onaj igrač s 20+ poena u rukama.-”

 

Koliko je bitno da Gordon proigra govori da Boston ima savršenih 5-0 kada on zabije preko 20 poena. Čini se da polako hvata korak, taman pred playoff. Ako nastavi ovako biti će najveće pojačanje Kelta ove sezone.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*