Captain Jack

NBA

Izvor: GoldenStateWarriors Balkan

Stigao je u Oakland iz Indiane usred sezone 2006-07, a nije mu trebalo dugo da postane jedan od najobožavanijih igrača u srcima navijača. Svega oko dva meseca.

Kako? Tako što je odigrao glavnu ulogu u meču broj 6 prve runde tog nezaboravnog playoffa. Ne samo da je postigao svoja rekordna 33 poena (7/8 za tri), nego je u isto vreme i potpuno neutralisao aktuelnog MVP-ja lige – Dirk Nowitzki se zaustavio na tek 8 poena, uz 2-13 šuta iz igre.

We Believe!

U najvećoj meri zahvaljujući tome, osmoplasirani Warriorsi uspeli su da te večeri kompletiraju svoju (ne)moguću misiju i prirede jednu od najvećih senzacija koje je liga videla, izbacivši najbolji tim regularnog dela sezone.

Bio je važan delić slagalice u svakoj ekipi u kojoj je se našao, ali najbolju košarku života igrao je kao Ratnik.

Paklen takmičar u svemu što je radio, autoritet u svlačionici, odličan mentor mlađima i uvek među najčvršćim momcima na parketu. Učestvovao je u najpoznatijoj NBA tuči. Jednom prilikom je izjavio da je u tome uživao i da se osećao veoma dobro kada je udario navijača.

Ne krije da je pušio marihuanu tokom cele karijere, s čime trener Don Nelson nije imao problem. Sebe je nazivao i najboljim reperom lige, a jednu od svojih pesama snimio je sa KD-om, “Lonely at the Top”.

Jučer je 41 godinu napunio jedan od predstavnika stare škole, Stephen Jackson. Sa malim zakašnjenjem – srećan rođendan, Kapetane Jack!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*