22 WEEK REVIEW: Vučević doneo play off, Boogie preslišao Jokera!

screenshot

Košarkaši Orlanda obezbedili su plasman u play off NBA lige prvi put posle šest sezona, pobedom nad Celticsima u gostima 116 – 108. Orlando je do pobede i osiguravanja plasmana u doigravanje vodio sjajni crnogorski centar Nikola Vučević, koji je za 34 minuta na parketu imao double double – 25 poena, 12 skokova, uz 4 asistencije.

Play off su obezbedili i košarkaši Netsa. Oni su pobedili Pacerse na strani sa 108 – 96 u pretposlednjoj utakmici ligaškog dela NBA i time se plasirali u play off prvi put posle četiri godine.

Netse su do trijumfa predvodili D’Angelo Russell sa 20 poena, po 6 skokova i asistencija, Joe Harris sa 19 poena i LeVert sa 18 poena. Bojan Bogdanović je meč završio sa 13 poena.

Raptorsi su u uvodnom nedeljnom meču slavili nad Heatom (117-109) nakon produžetka, i tako su ekipi sa Floride gotovo otežali trku za play off.

Siacam (23 poena) i Green (21 poen) postizali su u produžetku trojke kojima su napravili ključnu razliku i Torontu doneli novu pobedu. Tim sa severa imao je više raspoloženih igrača, Leonard je dodao 22 poena, a Powell sa klupe 23.

Sa druge strane Dwyane Wade je meč završio sa 21 poenom, bio je najefikasniji kod Miamia.

NBA.com

Poraz Pistonsa od Charlotta (91 – 104) nešto je što Heatu daje teorijsku nadu da bi mogli do doigravanja, te će biti zanimljivo ispratiti borbu za to jedno mesto koje vodi u play off.

Košarkaši Houston Rocketsa postavili su novi rekord NBA lige po broju ubačenih trojki na jednom meču, pošto su u pobedi nad Sunsima 149 – 113 ubacili čak 27 pokušaja van linije 7.24.

‘Rakete’ je predvodio James Harden, koji je za 30 minuta na parketu upisao 30 poena (10/14 iz igre, 5/6 za tri), 13 skokova i 9 asistencija. Eric Gordon je imao 26 poena (8/13 za tri), a Klint Kapela je dodao 22 poena i 13 skokova.

Oslabljeni Nuggetsi su, bez Jokića, Millsapa i Harrisa, izgubili od Portlanda (108 – 115). Blazerse je predvodio sjajni Damian Lillard sa 30 poena, 6 skokova i 5 asistencija, koji se nakon ove partije svrstao uz Jamesa Hardena kao jedini igrač koji je u sezoni dao preko 2000 poena i zabeležio 500 asistencija.

 

6. april

U derbiju Istoka, Boston je savladao Indianu kao gost 117 – 97 i tako stigao na korak do prednosti domaćeg terena u predstojećim okršajima ova dva tima u play offu (pod uslovom da Boston ne pretekne Philadelphiu na 3. mestu).

Jason Tatum je predvodio tim sa 22 poena i 7 skokova, dok je Kyrie Irving imao 17 pogodaka uz šest asistencija. Na drugoj strani je razočarao Bojan Bogdanović sa četiri poena, tri skoka i dve asistencije.

Orlando je na korak od doigravanja. Na krilima Nikole Vučevića (25 poena, 11 skokova i 4 asistencije) savladana je Atlanta sa 149 – 113. Magic je sada šesti na Istoku sa 40 pobeda i 40 poraza, ima dve pobede više od Miamia koji je poražen od Minneapolisu (109 – 111). Dario Šarić je nakon dužeg vremena bio najzapaženiji sa 19 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Towns je dao 13 poena i 12 skokova. Na drugoj strani ni sjajna partija Wadea (24 poena) niti Dragića (15 poena i 9 pogodaka) nije pomogla.

NBA.com

Košarkaši Denvera pobedom nad Portlandom od 119 – 110 posle šest godina osvojili su titulu u Severozapadnoj Diviziji. Nikola Jokić je susret završio sa 22 poena, 13 skokova i devet asistencija za skoro 37 minuta u igri.

Pobeda Warriorsa nad Clevelandom od 120 – 114 šampionima je obezbedila čelnu poziciju pred play off, tako da će Denveru za mesto drugog nosioca biti potrebne još dve pobede. Curry je susret završio sa 40 poena, šest skokova i sedam asistencija. Draymond Green je postigao 20 poena, a Kevin Durant 15 poena, pet skokova i osam asistencija.

Rocketsi su nastavili poteru za Denverom i pozicijom broj 2 Zapadne konferencije. Sinoć su rutinski slavili na Knicksima (120 – 96), a Harden je dao 28 poena, imao je po 8 skokova i asistencija. No, igrač večeri bio je probuđeni Mario Hezonja koji je zabeležio prvi triple double u NBA karijeri od po 16 poena i skokova i 11 asistencija. On je prvi Hrvat nakon Tonija Kukoča kojem je to uspelo:

Rezultati svih sinoćnih mečeva:

Charlotte – Toronto 113:111
Orlando – Atlanta 149:113
Washington – San Antonio 112:129
Houston – New York 120:96
Indiana – Boston 97:117
Minnesota – Miami 111:109
Oklahoma – Detroit 123:110
Dallas – Memphis 112:122
Utah – Sacramento 119:98
Phoenix – New Orleans 133:126 produžeci
Denver – Portland 119:110
Golden State – Cleveland 120:114
LA Clippers – LA Lakers 117:122

5. april

Strašan playoff ćemo vidjet na Istoku. Prije nekoliko dana velike borbe su vodili Kelti i Pacersi, a sinoć smo vidjeli spektal Sixersa i Bucksa. Počele su se igrati obrane, playoff intenzitet se osjeti u zraku. Tako je Bledsloe uspio ostati na terenu samo 2 i pol minuta prije nego što se počeo naguravati sa Embiidom, te je nakon toga isključen. Ali, srećom Bucksi imaju Giannisa.

Ovom partijom bi lako mogao bezecirati MVP nagradu. Strašna dominacija na oba kraja parketa. Bio je nezaustavljiv u napadu, a u obrani dominantan, udario je nevjerovatnu bananu Embiidu i poslao ga na parketu.

Meč je završio sa 45 poena, 13 skokova, 6 asista i čak 5 blokada. MVP predstava za Giannisa. Bucksi su ovaj puta dobili meč, za razliku od prošlog kada je Giannis isto ubacio 40 + poena, no Embiid, Simmons i ekipa su bili jači. Osim Giannisa Middelton je bio dobar sa 22 poena, a Hill je s klupe dodao 20. U redovima Sixersa Embiid je odigrao izvrsnu utakmicu, no ostao je u Giannisovoj sjeni. Ostvario je triple double sa 34 poena, te sa po 13 skokova i asista. Redick je ubacio 29, dok je Scott dodao 22.

4.april

Borba za playoff na Istoku sve je napetija. 4 ekipe se bore za 3 mjesta, a sinoć jedini korak prema naprijed je ostvarila ekipa Magica. Oni su jedini pobijedili u svom meču sinoć, te su tako pobjegli Heatu na jednu pobjedu, a izjednačili su se sa Netsima i Pistonsima. Iako su igrali protiv Knicksa, Magicu nije bilo lako. Utakmicu sezone je odigrao naš Mario Hezonja, koji je stvarao najviše problema svojoj bivšoj ekipi.

U trećem periodu Knicksi rade seriju te se sasvim približavaju Magicu. Ross pogađa 3 vezane trojke, te opet stvara prednost. No, Hezonja nije dao da Magic tako lako prelomi meč, te se na njegovim krilima vraćaju još jednom u posljednjem periodu. Nije bilo snage, te su potpisali poraz, a Magic je odnio izuzetno bitnu pobjedu.

Mario Hezonja je bio sjajan. Ubacio je 29 poena uz 9 skokova i 5 asista, a solidan je bio i Knox sa 21 ubačajem. U redovima Magica Vučević je bio standardno najbolji. Ovu utakmicu je ubacio isto kao i Hezonja, 29 poena no uz 13 skokova, dok je Ross s klupe dodao 23.

Pistonsi su noćas izgubili od Indiane (89 – 108), Miami je izgubio od Bostona (102 – 112), dok su Netsi  pali protiv Toronta (105 – 115), tako da situacij na Istoku izgleda ovako:

3. april

Russell Westbrook je odigrao povijesni meč. Tek što su počele priče kako je Oklahoma drastično pala u formi, te da će biti lak zalogaj u prvoj rundi playoff, pojavi se West i odradi ovakvu utakmicu. Ovako što je dosada viđeno samo jednom u NBA. Naime Russ je protiv Lakersa ubilježio povijesnih 20+20+20, točnije 20 poena, 20 skokova i 21 asist. Osim Russa ovakvu utakmicu je imao još samo Wilt Chamberlain, od njega ovakva utakmica još nije zabilježena. Sve do danas.

Nakon ovakve predstave nemamo više što dodati. Istina, Lakersi su bili oslabljeni, no to nikako ne umanjuje ovu povijesnu predstavu. Russ je ovu utakmicu posvetio nedavno preminulom (ubijenom) reperu Nipsey Hussle, koji je bio dosta povezan s velikim brojem NBA igrača.

 

Warriorsi su i treći put ove sezone bili bolji od Denvera (116 – 102), ovoga puta u direktnom duelu za prvo mesto Zapada. Sada ih samo pobeda deli od tog plasmana. Koliko su ubedljivi bili pokazuje i činjenica da im nije falio ni Durant, koji je isključen zbog prigovora sudijama, a da su u poslednjoj četvrtini imali i velikih + 30 (bilo je 105 – 75).

Cousins je odigrao sjajan meč, ubacio je 28 poena uz 12 skokova, dok je Durant dao 21 poen. Nikola Jokić je odigrao meč za zaborav – imao je samo deset poena za 28 minuta uz šut iz igre 4/10, uz to dodao je i pet skokova, pet asistencija, četiri ukradene lopte i šest izgubljenih.

Za Cousinsa ovo nije bio običan duel. Bio je silno motivisan da protiv Jokića pokaže ko je gazda pod obručima. Potvrdio je to i Draymond Green posle izvanredne predstave koju je Boogie izveo:

Vratio mi je osmeh na lice. Slušao sam ga šta priča, ali je i prešao s reči na dela. Dominirao je u tim duelima u poslednjim mečevima. To je lepo videti. On ide na svakoga za koga su, posle njegove povrede, pričali da je bolji od Cousinsa. Ide na njih. U pitanju je nešto lično za njega, a kada na sve to dodamo i Boogijev talenat, to je onda nešto specijalno.”

2. april

Prije utakmice navijači u Boston Gardenu pozdravili su Wadea s velikim oduševljenjem. Legenda NBA lige se opostila od Gardena, nažalost po njega s porazom. Dragić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, no nije bilo pomoći. Srećom, i svi ostali playoff kandidat na Istoku su potpisali poraze sinoć, tako da su svi praktički na nuli.

Irving je riješio meč, ubacio je 25 poena te ključna bacanja na kraju utakmice. Ovom pobjedom Kelti su preskočli Pacerse, te zasada drže poziciju koja daje prednost domaćeg terena u doigravanju. Osim Irvinga, odličan je bio i Horford. Ubilježio je triple double učinak, ubacio je 19 poena uz 11 skokova i 10 asista. Za Heat Dragon je napokon pronašao pravu formu. Ubacio je 30 poena uz 5 asista, a pratili su ga Adebayo sa  19 ubačaja, te Wade koji je s klupe dodao 17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*