Orlando, we made it!

screenshot

Piše: Miloš Stijepović, FOS media

Jedno je sigurno: Nikola Vučević nikada neće zaboraviti sezonu 2018/19. Vučko je sakupio dovoljno materijala da u starosti, na plaži u Baru, uz zalazak sunca, zavaljen u ležaljku, interesantnim pričama iz sezone u kojoj je igrao ”All star” utakmicu, prosječno bilježio preko 20 poena i 10 skokova i poslije šest ”sušnih” sezona vratio Orlando u plej-of, zagovara unuke i lokalne klince, koji ga prate razgoračenih očiju i načuljenih ušiju upijaju svaku riječ.

Sinoć je Orlando savladao Boston i nakon šest godina ”mučenja, poraza i sumnji” rezervisao mjesto u doigravanju. Vučku je dozlogrdilo da gubi, pa je ”Magične” podigao ”na krkače” i odnio ih na mjesto o kojem odavno maštaju. ”We made it”, podijelio je naš as na Tviteru svoju radost sa svijetom.

”Fantastičan je osjećaj. Niko ne zna kroz šta sam prolazio tokom šest godina u Orlandu. Toliko poraza, izgubljenih bitaka, sumnji i preispitivanja…”, rekao je Vučko američkim novinarima, pa dodao:

”Za mene je taj period bio jako težak. Ali mi se sada sve vraća na velika vrata. Došli smo u ovo zdanje, pobijedili velike Seltikse i uspjeli!”

Orlando je plej-of matematički obezbijedio sa stilom: pobijedivši čuveni Boston u njegovom hramu, TDI Gardenu 108:116.

”Oni su sjajan tim, talentovan. Igrali su snažno, nisu željeli da nam olakšaju posao iako njima ovaj meč nije značio ništa. Ponosan sam na svoje saigrače, borili smo se cijele godine. Bila je ovo teška sezona, sa mnogo uspona i padova. Prije samo par sedmica smo bili u jako komplikovanoj situaciji poslije poraza od Vašingtona. Međutim, pronašli smo način da se vratimo na pravi put”, kazao je ponosni ”Wooch”.

Vučku slijedi prikupljanje ekstra materijala za priče kojima će jednog dana zabavljati unuke. Pričaće im kako je predvodio Orlando u plej-ofu NBA lige, koji je davno, u drugačijoj ulozi, iskusio u dresu Filadelfije. I ko zna, možda i o tome kako je predstavljao Crnu Goru na istorijskom nastupu na Mundobasketu….

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*