Borba do posljednjeg mjesta

Ostala je još samo jedna NBA večer prije početka playoffa. Većina stvari je riješena, odnosno na Zapadu sigurno znamo tko ide u doigravanje, dok na Istoku još uvijek postoje male šanse da se ekipe izmjene. No, poredak nije konačan niti u jednoj niti u drugoj Konferenciji. Prvi dio tablice je riješen, no borba za mjesta, još uvijek traje. Kalkulacijama nema mjesta…

Istok

Screenshot/ESPN

Gornji dom Istoka je riješen. Bucksi su suvereno zauzeli prvo mjesto, te su po scoreu najbolja ekipa Lige. Prate ih Raptorsi, te Sixersi. Prvi playoff par koji je siguran su Kelti i Pacersi. Iako su momci iz Indiane imali praktički do zadnjeg tjedna 4. poziciju u rukama, lošim igrama, te porazima u direktnim duelima Kelti su ih prestigli te tako osigurali prednost domaćeg terena u ovoj seriji. Nakon njih kreće borba. Netsi i Magic su sigurno u playoff, no još uvijek se ne zna koje će mjesto zauzeti.

Posljednje kolo Netsima donosi Heat, dok Magic igra s Hornetsima. Ukoliko obje ekipe pobjede poredak naravno ostaje isti. Ukoliko Netsi izgube, a Magic pobijedi, Vuč i ekipa idu na 6. mjesto, dok su onda Hornetsi eliminirani. Pistonsi igraju s Knicksima, te im treba pobjeda kako bi sigurno ostali u doigravanju, a Hornetsi ne ovise o sebi. Oni moraju čekati poraz Pistonsa, te moraju dobiti svoju utakmicu protiv Magica kako bi se u posljednjem kolu ugurali u playoff.

Zapad

Warriorsi su prvi, tu nema dvojbe, također Nuggetsi su drugi. Da PG nije pogodio trojku za pobjedu, Rocketsi bi se čak mogli ugurati na drugo mjesto. Ovako će Jokić i ekipa ići s te pozicije u doigravanje. Blazersi također imaju šanse prestići Rocketse u posljednji trenutak, te tako osigurati 3. poziciju, a Rocketse “gurnuti” na nezgodne Jazzere. Što se tiče posljednja tri mjesta, tu ima dosta kombinacija. Thunderi igraju s Bucksima (koji će vjerovatno odmarati većinu prvotimaca), Spursi idu na megdan Dirku i Dončiću, dok Clippersi imaju najteži zadatak – Jazz.

Da se priča pojednostavi. Ukoliko Thunderi izgube, Spursi pobjede – OKC pada na 7. mjesto. Ukoliko Spursi izgube, Clippersi pobjede – Spursi padaju na 8. mjesto. Ukratko sve ekipe moraju pobjediti kako bi zadržali ovaj poredak. Kako Thunderi igraju protiv vjerovatno druge ili treće ekipe Bucksa, pobjeda bi trebala biti relativno lagana. Mavsi i Spursi će vjerovatno više pažnje obraćati na Dirka kojemu je ovo posljednja utakmica, nego na rezultat, što bi značilo da bi i njima pobjeda trebala biti osigurana. Clippersi imaju najteži zadatak, no Jazz ne može niti gore niti dolje, tako da je moguće da čak i oni malo “puste nogu s gasa”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*