Injury report: Curry povredio članak

screenshot

10. april

GSW je savladao Pelicanse, ali je Steph Curry zabrinuo navijače pred plej-of pošto je napustio igru zbog povrede stopala. Curry je na parketu proveo amo 9 minuta i postigao 5 poena, ali je trener Steve Kerr posle meča potvrdio da će njegov najbolji igrač biti dobro. I pored toga, fanovi Warriorsa su zabrinuti jer je Curry već propustio 13 mečeva ove sezone, a prošle sezone je nekoliko puta imao sličnu povredu. Koliko je Curry važan pokazuje i podatak da su bez njega Warriorsi neprepoznatljivi ove sezone, a play šampiona prosečno postiže 27.6 poena, 5.4 skoka i 5.3 asistencije.

Nakon nekoliko utakmica u ovoj sezoni, John Wall se morao podvrgnuti operaciji. Dosta je vukao povredu ahilove tetive, te je operacija bila jedino rješenje. Oporavak je dug i mukotrpan, a prema njegovim riječima moguće je i da propusti cijelu iduću sezone. -“Zasada još uvijek ništa ne znam. Oporavak dobro prolazi, a moj cilj je da zaigram u idućoj sezoni. Zasada još uvijek ne znam ništa, te čekam da mi doktori odobre da mogu početi trenirati, a kasnije i igrati.”- rekao je Wall.

8. april

Konačno dobre vesti i za tim Blazersa. U pobedi nad Denverom vratio im se jedan od ključnih igrača CJ McCollum. On je igrao tek 24 minute i postigao 9 poena uz po 6 skokova i asistencija. Blazersi su pobedili a pred njima je sada dovoljno vremena da svoju paklenu bekovsku liniju Lillard – McCollum stave u pogon!

6. april

Ostalo je još vrlo malo do kraja regularne sezone. Ima još samo nekoliko nepoznanica u obje Konferencije, no vrlo brzo će se sve znati. Kelti startaju najvjerovatnije sa 4.mjesta, te igraju protiv Pacersa, a u prvom krugu bi mogli biti oslabljeni. Čak trojica igrača neće igrati do kraja regularne sezone, odnosno u posljednje dvije utakmice. Horforda muči koljeno, te gotovo sigurno propušta obje utakmice, kako bi bio spremniji za playoff. Morris je sigurno out, također ga muče isti problem, dok je mladi Brown već nekoliko utakmica izvan stroja. On ima problema s leđima, a trener Stevens je izjavio kako je počeo trenirati punim intenzitetom, no vrlo vjerovatno neće igrati do kraja sezone. Nadamo se da će svi ozdraviti do playoffa, te da ovaj puta Kelti neće imati toliko problema s povredama.

 

5. april

Kraj sezone obilježio je pad forme većina igrača Thundera. Iako je West imao povijesnu utakmicu prije samo nekoliko dana, nakon Allstara su očito pali u formi. Počeli su gubiti utakmice, te su sada gotovo sigurno izgubili prednost domaćeg terena koju su čvrsto držali prije Allstara. Pred playoff im je trebalo “stići” pojačanje. Andre Roberson, jedan od najboljih defenzivaca u ekipi, prošlog je siječnja doživio tešku povredu koljena. Očekivalo se da će izbivati oko godinu dana, što je značilo da se trebao vratiti oko Allstara. No, Robersonov oporavak teče izuzetno sporo, te trenutno nije niti blizu povratka. Još uvijek nije ni počeo trenirati s ekipom, već radi isključivo samostalno. Ova sezona je izgubljena za njega, a Thunderi će se morati snaći bez njega u doigravanju.

4. april

“Najvrući” igrač Lige u posljednjih nekoliko utakmica je Devin Booker. Ubacivao je preko 50 u prosjeku u 3 utakmica, nosio je Sunse i pokazao je nevjerovatnu formu. On je naprasno prekinuta i to na najgori mogući način. U utakmici protiv Jazza, u prvoj četvrtini Booker je nezgodno doskočio te iskrenuo zglob. Nije mogao nastaviti susret, te se nije niti vraćao. Iako zasada nema detaljnih informacija koliko bi Booker mogao pauzirati, povreda nije izgledala nimalo bezazleno.

 

1.april

Borba za posljednja mjesta koja vode u doigravanje na Istoku, još uvijek traje. Heat, Magic, Hornetsi i Pistonsi su u najjužem krugu kandidata. Momci iz Motowna zasada najbolje stoje, no imaju i ogorman hendikep. U najgorem trenutku povredio se Blake Griffin. Povreda nije ozbiljnije prirode, no Blake je već propustio jednu utakmicu, a neće ga biti ni protiv Pacersa. Ima problema s bolovima u koljenu, a pitanje je koliko će mu trebati za oporavak. Pistonsi su totalno drugačija ekipa bez Blakea, a u 2 dana igraju dva puta protiv Pacersa. A Heat i Magic su samo jednu pobjedu iza Pistonsa…

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*