23 WEEK REVIEW: Odlazak NBA velikana!

Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Dwyane Wade i Dirk Nowitzki odigrali su svoje poslednje NBA minute i u velikom stilu oprostili se od košarkaške pozornice. James Harden iz Rocketsa i Giannis Antetokumpo iz Bucksa vodili su do samog finiša borbu za najkorisnijeg igrača, ujedno su gurali svoej timove do to bolje pozicije pred play off!

Takmičarski neizvesno bilo je na Istoku gde se do zadnjeg kola vodila borba za plasman u play offu. Na kraju su izvisili Miami i Charlotte a u play offu ćemo gledati Magic, Netse i Pistonse.

11. april

U posljednjoj regularnoj utakmici sezone, Boban Marjanović je odlučio pružiti pravi show navijačima. Odigrao je sjajnu utakmicu, praktički na rubu triple double učinka. Dominirao je protiv Bullsa, a Sixersi su stigli do lagane pobjede.

Gađao je trojke, asistirao, zabijao, te na kraju upisao 18 poena, 8 skokova i 6 asista uz dvije pogođene trojke. Vrlo dobra najava pred playoff.

 

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je odličan meč u velikoj pobedi Nuggetsa nad Minnesotom (99 – 95), koji su zahvaljujući ovoj pobedi obezbedili drugo mesto u ligaškom delu sezone i zakazali duele sa Spursima. Jokić je na terenu proveo 37 minuta i ostvario je učinak od 29 poena (13/26), 14 skokova, dve asistencije i tri ukradene lopte.

Svi rezultati poslednje večeri u NBA:

Hawks – Pacers 134:135
Nets – Heat 113:94
Hornets – Magic 114:122
Grizzlies – Warriors 132:117
Bucks – Thunder 116:127
Knicks – Pistons 89:115
76sers – Bulls 125:109
Spurs – Mavericks 105:94
Nuggets – Timberwolves 99:95
Clippers – Jazz 143:137
Trailblazers – Kings 136:131

10. april

Za početak malo revijalnog. U senci takmičarskih mečeva i borbe za play off i plasman pred razigravanje, sinoć su se pobedama od domaće publike u Miamiu i Dallasu oprostila dva NBA velikana:

Bilo je časno živeti košarku sa vama!

No, oproštaj Dirku od svoje prve i jedine ljubavi, ‘pokvario’ je Jamal Crawfrod. Veteran u timu Sunsa meč je završio sa čak 51 poenom, i tako je postao jedini igrač koji je u dresu 4 različita tima postizao 50+ poena. Od sinoć i najstariji igrač sa 50+ partijom.

Pravu playoff utakmicu smo vidjeli u duelu Thundera i Rocketsa. Prvo poluvrijeme je pripalo Jamesu Hardenu. Ubacio je 26 poena u prvom dijelu i vodio Rakete do 9 poena viška pred ulazak u posljednju dionicu. Utakmica je i u drugom dijelu bila u egalu, a na je utakmicu riješio dvojac Thundera Westbrook – George. Prvo je West pogodio tešku trojku, da bi nakon toga sjajno izbjegao udvajanje, te nesebično asistirao PG-u koji preko Tuckera pogađa za pobjedu.

Pokušao je Harden uzvratiti, oslobodio se PG-a no šut je promašio i Thunder su dobili još jednu utakmicu, te došli na 6. mjesto na Zapadu. West je naravno opet ima triple double, ubacio je 29 poena uz 12 skokova i 10 asista, dok je PG stavio 27.  U redovim Rocketsa Harden je ubacio 39, a CP3 24 uz 8 skokova i 6 asista. Thunderi su sada došli na 6. mjesto, a posljednju utakmicu igraju s Bucksima. Rocketsi će ostati na 3. mjestu, te će s te pozicije ići u playoff.

Nuggetsi su izgubili od Utah Jazza (108 – 118), a Nikola Jokić odigrao je najgori meč u sezoni. Za samo 16 minuta na terenu, srpski centar je napravio šest faulova, zbog čega je morao da napusti igru a za to vreme imao je samo 2 poena, 5 kokova, 2 asistencije, i po jednu ukradenu lopta i blokadu.

Rudy Gobert je imao double double (20 poena i 10 skokova), dok je blista Donovan Mitchel sa 46 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*