Top 5: Učinak naših za 9/4 i 10/4/2019

1 Luka Dončić

Posljednji Top 5 u ovoj sezoni. Luka Dončić je uzeo prvo mjesto sa još jednim TD učinkom. Ovaj puta je rezultat bio u drugom planu, a u fokusu je bio veliki Dirk. On je ubacio 30 poena, a sjajnom allround predstavom Dončić je dokazao kako može preuzeti ključeve ove ekipe. Ubacio je 21 poena, imao velikih 16 skokova, te podijelio je 11 asista uz čak 3 ukradene lopte.

2 Nikola Jokić

Posljednja utakmica sezone za Jokića i Nuggetse. Naravno posljednja u regularnoj sezoni. Prošle godine su meč protiv Wolvesa izgubili, a s time su izgubili i nastup u playoffu. Ovaj puta kontekst je bio potpuno drugačiji. Jokić je čak igrao i dosta minuta, a uspio je doći do double double učinka. Bio je šuterski jako loše raspoložen, nadamo se da je samo tražio ruku za doigravanje.

3 Ivica Zubac

Krađa Clippersa je u pravo vrijeme vratio formu. Protiv nezgodne ekipe Jazza Zubac je dominirao pod obručem. Ubacio je 22 poena uz gotovo niti jedan promašaj. Iz igre je promašio samo 3 šuta, što je zavidna efikasnost. Pokupio je i 11 skokova, od toga 4 u napadu i pokazao da će Clippsi biti težak zalogaj u playoffu. Nažalost idu na Warriorse, tako da će eventualno pokušati malo zakomplicirati život prvacima.

4 Boban Marjanović

Bobi se poigravao s obranom Bullsa. Radio je što je htio, dominirao je pod obručem, pogađao sve iznutra, a pogodio je čak i dvije trojke. U samo 25 minuta bio je čak i vrlo blizu Td učinka. Imao je 10 poena uz sjajan šut iz igre, sakupio je 8 skokova uz 6 asista u manje od 25 minuta igre. Sjajna utakmica za kraj sezone. Regularne naravno, nadamo se da će Bobi ovakvu igru prenjeti i na playoff.

5 Dragan Bender

Malo kasno buđenje za našeg Bendera. Počeo je igrati vrlo dobru allround košarku, no možda mrvicu prekasno. Bilo ga je svugdje po parketu, ubacio je 12 poena, no imao je i 11 skokova. Većina su bila defenzivni, no osim zabijanja istaknuo se i sa 6 asista. Imao je dobar šut iz igre, a ovakve utakmice su postale dosta česte u posljednje vrijeme za Dragana. Šteta što ovako ne može igrati kroz čitavu sezonu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*