Denver: Kako se stvarao tim za najviše domete!

Denver Nuggets FB / screenshot

Denver Nuggetsi imaju sjajni regularni deo sezone iza sebe, u kojem su završili na drugoj poziciji Zapadne konferencije. Prvi play off pod komandom Mikea Malona, i prvi put u drugom krugu u eri našeg Nikole Jokića koji je postao franšizni igrač Denvera. Igrač oko kojeg se vrti igra i svi uspesi ‘grumenja’.

Denver ima mladu jezgru, koju je stručni tim pažljivo selektirao, igrače koji su iz godine u godinu napredovali kako individualno, tako i timski, da bi se konačno došlo do prvog stepenika – plasmana u play off.

Denver Nuggets 2017 – 2018: Grumen, po grumen – play off

Podsetimo se kako je tim koji na terenu predvodi Jokić, a slede ga Murray, Harris, Millsap, Barton, Morris, Craig, Beasley, Plumlee, gradio, i danas čini jednu od najkompaktnijih timskih celina u NBA.

2018

Kao picka prve runde Denver bira Michaela Portera Jr. (14), iako svesni da zbog operacije verovatno neće igrati celu sezonu. Kao 41. pick potpisuje Jarren Vanderbit, a sa pozicije broj 58 Thomas Welsh. Isiah Thomas potpisuje kao slobodni agent.

2017

Denver menja pickove sa Utahom – prepušta 13. (Mitchel Donovan) za Treya Lylesa i Tylera Lydona (24. pick). Putem tradea sa OKC, koja dobija Joffrey Lauvergna, Denver potpisuje Monte Morrisa (51. pick).

U februaru 2017, Denver šalje Jusufa Nurkića i zaštićeni pick prve runde u zamenu za Masona Plumleea. Tokom sjajnih performansa u Letnjoj ligi, ugovor dobija i Torrey Craig.

Kao šlag na tortu, u status slobodnog agenta potpisuje All Star igrač Paul Millsap i to na 3 godine.

2016

Nuggetsi kao 7. picka potpisuju Jamala Murraya, a pravo na pick su dobili od Knicksa kao deo trade paketa za Carmela Anthonya još 2011. godine. Beasley (već pomenut) stiže kao 19. pick. Kao 15. picka Nuggetsi potpisuju mladog Španca, Juancha Hernanomeza.

Nedodirljiva trojka

2015

Nuggetsi u toku sezone potpisuju Willa Bartona, u razmeni sa Blazersima. Put Portlanda idu Aaron Afflalo i Alonzo Gee, a osim Bartona stižu Victor Claver, Thomas Robinson i zaštićeni pick prve runde 2016 (ispostavilo se da će kao 19. picka tim birati Malika Beasleya).

2014

Nuggetsi dobijaju Garryja Harrisa putem draft razmene, tako što prepuštaju svoj 11. pick Bullsima (ispostavilo se da je to Doug McDermott) i Anthony Randolpha, u zamenu za 16. pick (to je bio Jusuf Nurkić) i 19. pick (Harris).

Što je najvažnije, kao 41. Picka, Nuggetsi tada dobijaju pravo na Nikolu Jokića, koji je danas ključni igrač tima Mikea Malona.

1 Trackback / Pingback

  1. Moji su Nugget(s)i, biseri rasuti... - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*