Mamba out!

nba.com

Na današnji dan prije 3 godine patike je obesio o klin jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Kobe Bryant. Napustio nas je spektakularnom predstavom, baš onakvom kakva mu je bila i karijera. Zadnja utakmica sezone u Staples Centru, protivnici su bili Utah Jazz. Za njih je ovo bila bitna utakmica, jer još uvek su imali šanse za playoff i 8. mesto zapada te su hteli pod svaku cenu doći do pobede.

No te večeri nešto posebno je bilo u zraku. Osetio je to i trener Shaw. -“Imam osećaj kao da je 7. utakmica finala.”- izjavio je tadašnji trener Lakersa Shaw. Sve je taj dan bilo u znaku Kobea. U shopu Lakersa taj dan nisi mogao kupiti niti jedan proizvod koji nije imao Kobeov lik na sebi, sedala su se masno plaćala, svi su hteli videti oproštaj jednog od najvećih.

Utakmica je počela i nije se činilo kako će večer završiti na ovaj način. -” Nisam mislio da će ići do 60. Kladili smo se da će uzeti preko 40 šuteva. Na kraju je uzeo preko 50.”- izjavio je rookie Randle. No Kobe je krenuo rešetat koš Jazzera. Zabijao je poen za poenom i nisu mu mogli ništa. Kao u najboljim danima.

-“Nismo mu hteli dopustiti da zabije 60 ili bilo šta slično. U to vreme bili smo ljuti. Hteli smo pobediti utakmicu.”- rekao je Ingles nakon spektakla. Jazzeri su tek na poluvremenu saznali da su Rocketsi pobedili u svojoj utakmici i da su ipak ispali iz doigravanja. Iako su se i drugo poluvreme borili protiv Kobea nije bilo leka.

Na kraju je ubacio 60 poena, najviše te sezone od svih igrača. Naravno da je na kraju zabio i odlučujuće koševe i doneo pobedu Lakersi u inače užasnoj sezoni.

nba.com

Gotovo 19000 ljudi je pratilo utakmicu iz Staplesa i navijalo za Mambu zadnji puta. Neverovatna utakmica i kraj kakav jedna ovakva legenda i zaslužuje!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*