Curry najbolji u istoriji, Durant iznervirao Kerra

screenshot / Warriors Nation

Mladost je pala pred iskustvom a taktika  Gregga Popovicha da pritisne Nikolu Jokića na obe strane terena urodila je plodom. Spursi su dobili u gostima Denver i sada vode 1 – 0 u seriji.

Denveru nije pomogao ni triple double Nikole Jokića u prvoj utakmici doigravanja u karijeri – 10 poena (4/9 iz igre, 0/3 za tri, 2/2 slobodna bacanja) i po 14 skokova i asistencija za 36 minuta. On je time uz Magica, Lebrona i McCartya postao tek četvrti igrač u istoriji koji je u debitantskom meču u plej-ofu ostvario triple double.

Demar Derozan je dao 18 poena, uz 12 skokova i 6 asistencija, White je zabeležio 16 a Forbes i Aldridge po 15.

Garry Harris je u poraženom timu upisao 20 poena.

A GSW je lagano stigao do prve pobede u seriji sa LA Clippersima. Bilo je 121 – 104, a za show se potrudio motivisani i precizni Steph Curry koji je ubacio 38 poena, pokupio 15 skokova i podelio sedam asistencija, uz šut iz igre 11 od 16, od toga 8 od 12 za tri poena. Tako je Curry postao najbolji trojkaš u istoriji u play offu. Sjajni strelac je na večnoj listi prestigao Rey Allena, koji se zaustavio na 385 postignutih trojki.

screenshot

Curryja je pratio Kevin Durent sa 23 poena, dok je Draymond Green koji je upisao 17 poena i po sedam skokova i asistencija. Durent je propisno iznervirao trenera Kerra zbog dobijene tehničke greške zbog koje ga je ostavio na klupi.

Harel je sa 26 poena bio najefikasniji kod Clippsa, dok je Lou Williams ubacio 25.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA Play off: Tri iznenađenja prve večeri! - Ostatak Sveta
  2. Kolorado diše 'srpskim' plućima! - Ostatak Sveta
  3. "Idemo u rat! I borićemo se kao psi" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*