Bud izabran za Trenera godine

Screenshot/Youtube

Velike promjene su doživjeli Bucksi. Od izuzetno talentirane ekipe, koja nikako ne može to pretočiti u nešto više, ove sezone su postali ekipa koja je glavni konkurent Warriorsima za prsten. Giannis je izrastao u pravog “monstruma”, defitinivno je barem u Top 3 igrača Lige, dominantan je, te je vodio Buckse do najboljeg scorea Lige.

No, nije to samo Giannisova zasluga. Bucksi stvarno igraju ponajbolju košarku u NBA. Timska košarka je na prvom mjestu u ekipi Bucksa, naravno s Giannisom kao predvnodnikom, no sve ne bi bilo moguće bez trenera. Mike Budenholzer je već s Hawksima napravio nešto slično. Ujednačenu ekipu koja je već dominirala Istokom, no falio mu je jedan pravi superstar da napravi nešto više. Sada ima Giannisa i Bucksi izgledaju jako jako opasno.

To je primjetila i struka, te je tako Bud proglašen za Trenera godine od strane svojih kolega iz Lige. Potpuno zasluženo, Bucksi imaju najbolji score, igraju sjajnu košarku, imaju glavnog MVP kandidata, a sada vidimo da su i u playoffu krenuli najbolje od svih ekipa. Vjerovatno će počistiti Pistonse, te se polako mogu početi spremati za drugi krug.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*