Kako su Clippersi i Netsi prekinuli prokletstvo 2018-te!

screenshot

Kako su prošle godine pisale naše kolege sa sajta Aktualac  PO PRVI PUT U ISTORIJI se u sezoni 2017 – 2018  nijedna ekipa iz dva najveća američka grada, New Yorka i Los Angelesa, nije plasirala u playoff, a da u tim gradovima postoji vise od jedne ekipe!

Sada su Brooklyn Netsi i LA Clippersi prekinuli tu neugodnu činjenicu pa su u ovogodišnjem play offu prekinuli to prokletstvo. I dok Netsi pokazuju zbog čega su u doigravanju (neće se bez borbe predati 76ersima), dotle Clippersi imaju praktično nemoguću misiju – da preskoče Warriorse, aktuelne šampione.

No, to ne umanjuje gorak ukus u ova dva grada koja su svojim ovogodišnjim rezultatima priredili Lakersi i Knicksi.

Pre 40 i kusur godina, pa dve godine zaredom

Ako izuzemo 2018., daleka 1976. bila je jedina godina kada se LA Lakersi i New York Knicksi zajednički nisu plasirali u playoff. Knicksi su u New Yorku od svog osnivanja, a Lakersi su stigli u Los Angeles 1960.godine. Međutim, ovo je bila situacija da su oni bili jedini predstavnici svojih gradova.

Ali ako u tu priču ubacimo makar još jedan tim – ovaj put Brooklyn Netse koji u NBA dolaze u sezoni 1976/77 kao New York Netsi, nikada se nije desilo da sva tri tima ne budu učesnici playoffa.

LA Clippersi u Los Angeles stižu iz San Diega 1984.godine i ubedljivo su najneuspešniji od sve četiri ekipe. Zanimljivo je da se u prethodnih 35 sezona samo tri puta desilo da oba tima iz Los Angelesa ne uđu u playoff. To se desilo 1994., 2005. i 2018. godine.

Takođe, poslednji duel nekog od timova iz ova dva grada u finalu Lige bio je 2002.godine kada su Lakersi sa 4 – 0 pobedili tada New Jersey Netse.

Oni pravi dueli u finalu, između Lakersa i Knicksa, poslednji put su vidjeni dalekih ’70-tih, kada su Lakersi i Knicksi igrali dva vezana finala 1972. i 1973. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*