Zašto se smejao Hakeem Olajuwon?

screenshot

“Ponovno znamo kako je to pobjeđivati.”- izjavio je junak prve utakmice između Blazersa i Thundera, Damien Lillard. Ubacio je 30 poena, 14 u posljednjoj dionici, te tako prekinuo niz od 8 uzastopnih poraza Blazersa u playoffu. Dvije godine zaredom su bili počišćeni u prvom krugu, prvo očekivano od Warriorsa, a nakon toga neočekivano od Pelicansa.

Od početka se vidjelo da će ovo biti Lillardova utakmica. Odmah je u prvom napadu pogodio trojku s 8 metara, te tako dao do znanja Thunderima što ih čeka. Na poluvrijeme su otišli sa 19 poena razlike, no Thunderi prilaze na samo -1. Tada je George napokon pogodio nešto te održavao nadu, no Blazersi su uspjeli privesti utakmicu kraju. Osim Lillarda, raduje i vrlo dobra igra tek oporavljenog McColluma. Ubacio je 24 poena, te izgledao vrlo dobro na parketu. Uz bekovski tandem, Blazersi su imali i silu pod košem. Kanter je odigrao sjajan meč, ubacio je 20 poena, te pokupio čak 18 skokova.

Westbrook je stigao do triple double učinka, upisao je 24 poena uz po 10 skokova i asista. Razočarao je PG. Nastavio je lošu formu s kraja regularnog dijela. Iako je ubacio 26 poena za to mu je trebalo čak 25 šuteva, a ispalio je 15 trojku, te je pogodio samo 4. Schroeder je također imao loš dan, ubacio je 11 poena, no za to mu je trebalo čak 17 šuteva.

Svakako da je bilo zanimljivo gledati duel dvojice ‘brkate braće’, Enesa Kantera i Stevena Adamsa. I dok je Kanter nakon meča rekao kako ga Adams nije ni pogledao tokom meča, Adamsov odgovor bio je jos smešniji:

Rocketsi su bili ubedljivi protiv Jazza (122 – 90) uz novu sjajnu partiju Jamesa Hardena. “Brada” je predvodio Teksašane sa 29 poena (11/26 iz igre) uz 10 asistencija i 8 skokova, iako su se Jazzeri trudili da ga dobro čuvaju.

No jedan momenat je posebno značajan za celu franšizu ali i fanove Rocketsa. Kada je Harden udario rampu Donovanu Mitchelu, u publici je to nateralo osmeh na lice legendi kluba – Hakeemu Olajuwonu. Najbolji bloker NBA lige svih vremena, posebno ceni pobedničku košarku, a upravo to su “Brada” i ostali momci iz Teksasa prikazali protiv uvek čvrste ekipe iz Solt Lake Cityja:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA Play off: Bobi vodio Sixerse, Clippersi dobili dosad neviđenim preokretom - Ostatak Sveta
  2. Houston Rockets 2018 - 2019: Nevolje u kokpitu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*