Đe ćeš na zid, momče!

screenshot

Popović je došao na korak do druge pobjede protiv najbolje domaće ekipe Lige. Spursi su imali i do +19, ali Nuggetsi su na kraju preokrenuli i u ludom posljednjom četvrtinom izjednačili rezultat u seriji. Da se otišlo u San Antonio sa 2-0, teško da bi se Nuggetsi uspješno vratili u ovu seriju.

Najzaslužniji za pobjedu je bio prvo tragičar, a kasnije junak Murray. Jednostavno je poludio u posljednjoj četvrtini. Ubacio je 21 od svoja 24 poena, pogodio 8/9 šuteva u posljednjoj dionici, uključujući i back to back trojke s kojim su Nuggetsi prelomili meč.

“Nisam ni pomislio da ga stavim na klupu, znao sam da će proraditi.”- izjavio je trener Malone poslije utakmice. Murray je i u prvoj utakmici promašio ključan šut na nekih 10-ak sekundi do kraja, te najavio kako će se bolje spremiti za ovu utakmicu. Iako ga na početku nije išlo, na kraju se iskupio za sve. Treba pohvaili i našeg Jokića koji je ovaj puta bio dosta agresivniji na koš. Spursi su se pokazali kao ekipa koja ima problema da ga zaustavi, a tako je bilo i ovaj meč.

Jokić je na kraju ubacio 21 poena, uz 13 skokova i 8 asista, bio je nadomak još jednog TD učinka. Murray je meč završio sa 23 poena, dok je Harris ubacio jedan manje. U redovima Spursa odličan je bio Derozan koji je ubacio 31 poena uz vrlo dobrih 11/19 i igre, dok se Aldridge zaustavio na 24 poena.

Košarkaši Portlanda pobedili su OKC sa 114 – 94 i tako poveli sa 2-0 u seriji. Ponovo je odlučio mnogo bolji šut sa distance. I dok je Portland dao 13 trojki iz 32 pokušaja, dotle su košarkaši Thundera bili katastrofalni (5 od 28 pogođenih).

Kod Blazersa je McCollum dao 32 poena, Damian Lillard je ponovo bio sjajan sa 29 poena, 6 asistencija, 4 skoka, 3 ukradene lopte i 2 blokade.

Kod OKC-a je bio najefikasniji Paul George sa 27 poena, 8 skokova i 3 asistencije. Steven Adams ne prašta, tako je u poslednjoj četvrtini odigrao jedan čvrsti blok nad Lillardom koji je nakon toga završio na zemlji. Tek da se vidi ko je od kamena:

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA Play off: Kelti prvi završili seriju, Dame i McCollum uništavaju Thundere - Ostatak Sveta
  2. Preokret! Jokeru dovoljne tri četvrtine za razbijanje Spursa! - Ostatak Sveta
  3. "Idemo u rat! I borićemo se kao psi" - Ostatak Sveta
  4. Oklahoma Thunder 2018-2019: Lillard otvorio vrata novog rebuildinga - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*