“Harden je najteži igrač za čuvanje, ikada”

Wikimedia Commons

Velike polemike su se vodile oko MVP nagrade prošle sezone. James Harden ili Lebron James. James je imao vjerovatno najbolju sezonu karijere, no Harden je imao jednu od najboljih napadačkih sezona u povijesti Lige. Učinkovitost mu je na sjajnim razinama, prvi je strijelac Lige, te je zabio uvjerljivo najviše koševa iz izolacije u Ligi. Dominira u napadu, jednostavno ga je nemoguće čuvati. To je na kraju i potvrdio osvajanjem MVP naslova.

Zabijao je kroz sezonu na sve moguće načine, od trojki, ulaza sve do njegovog poznato step backa. Pokazao je zašto je najbolji napadač Lige. Posebna je bila utakmica protiv Magica u kojoj je ostvario neponovljive brojke.

Mlada nada Lakersa, a i sam MVP (ali Ljetne Lige) Josh Hart izdvaja Hardena kao uvjerljivo najtežeg igrača za čuvanje u Ligi. -“Hardena je sigurno najteže čuvati. Čuvao sam Lebrona, čuvao sam KD-a i Davisa. Harden je najspretniji od svih, a uz to je i jako pametan. Moraš se moliti Bogu da ne primi loptu.”-

 

S tom konstatacijom se slaže i “veliki brbljavac” Sir Charles Barkley. U emisiji NBA on TNT koju vodi zajedno sa Kenny Smithom i Shaqom Barkley je čvrsto uvjeren kako je Harden najbolji napadač, ne samo ove sezone, već u povijest Lige. Na pitanje tko je najbolji napadač Bryant, Jordan, Gervin , Durant ili Harden, Charles nije nimalo dvojio. -“Mislim da je Harden čovjek kojega je najteže čuvati u povijesti Lige.”- rekao je Barkley.

I trener Wolvesa Thibodeau je izjavio kako nema ideju kako zadržati Hardena. -“James je jednostavno takav igrač. Gledamo to cijelu godinu. Jako ga je teško čuvati. Praktički ga moraš čuvati s čitavom ekipom. Nije samo to što ubacuje poene na razne načine, već i njegove playmakerske sposobnosti. Zapravo sve što radi u napadu.”- rekao je Thibs poslije poraza njegove ekipe.

Brada je samo nastavio ovim putem i ove sezone, te se usudimo reći da je čak i bolji nego prošle. U teškom periodu za Houston koji je bio pogođen povredama, Harden je izvukao ekipu iz ponora. Istina, nekima se možda i ne sviđa što Harden igra isključivo izolacije, no ne može se poreći da je trenutno najbolji napadač Lige. Ekipa često bacaju i po 2,3 igrača na njega, no Harden samo trpa. Njegov niz od 30+ poena je trajao preko 30 utakmica, te se tako smjestio odmah iza Wilta.

Ekipe na razne načine pokušavaju zaustaviti Bradu, a čini se da lijeka nema. Jazz je to najbolje osjetio u prve dvije utakmice playoffa. Rocketsi su relativno lagano dobili obje utakmice, a Brada je dominirao. Još jednom je Sir Charles bio oduševljen s Bradom.

MVP nagrada mu s smiješi, a čini se da bi i Rocketsi mogli daleko u ovogodišnjem playoffu. Ako ništa drugo, sigurno će biti dostojan protivnik Warriorsima.

1 Trackback / Pingback

  1. Najvruća "haubica Lige" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*