Brown upalio motore, Celti jednom nogom u polufinalu

Jim McIsaac/Getty Images

Od posljednjih14 utakmica regularne sezone, Magic je dobio njih 13. Nisu bili takve sreće protiv Raptorsa. Momci iz Toronta su preuzeli vodstvo u seriji, sa 98-93 pobjedom. Najzaslužniji je svakako bio Siakam, koji je sjajno odmijenio Leonarda koji se mučio s prehladom.

Prvo poluvrijeme su ekipe većinom provele u egalu, a tek sredinom treće četvrtine, pri vodstvu Magica, Raptorsi rade veću seriju. Na krilima SIakama ostvarili su čak 16-0 i tako prvi puta stigli do značajnije prednosti. Green i Siakam su gađali 3/3 iza linije 7,24, dok je Magic uporno “ciglario” te su promašili 10 šuteva zaredom. U posljednjoj dionici samo su uspjeli smanjiti rezultat, Toronto je uspio odbiti sve njihove napade i privesti utakmicu kraju.

Siakam je bio nezaustavljiv. Ubacio je 30 poena uz 11 skokova, te postao prvi igrač Raptorsa sa 30+ poena i 10+ skokova u playoffu još od Chrisa Bosha 2008 godine. Leonard se mučio s prehladom, pa je ubacio samo 16 poena, iako je odigrao 37 minuta. Vučević je napokon odigrao dobru utakmicu. Ubacio je 22 poena uz odličnih 7/13 iz igre, te je tome dodao 14 skokova, najviše na utakmici. Ross je s klupe ubacio 24 poena, a još treba izdvojiti i Isaaca sa 14 ubačenih koševa.

U drugom duelu Istoka, Celti su pobedom od 104 – 96 stigli do 3-0 u seriji sa Pacersima i vrlo su blizu plasmanu u polufinale konferencije.

Brown sa 23 poena, Irving sa 19 poena i 10 asistancija i Tatum za 18 poena predvodili su ‘zelene’, dok je Evans sa 19 poena bio najefikasniji kod Pacersa. Bojan Bogdanović je meč završio sa 15, uz pet skokova i četiri asistencije

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Play off: Jokić vodio Nuggetse do izjednačenja, dvije serije praktički gotove - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*