Tamna strana NBA: Život iza rešetaka

Ponekad je košarka nažalost usko povezana s kriminalom. Liga je puna igrača koji su odrastali u teškim uvetima, a poneki su za dlaku izbegli i ulazak u bande. No nekima još uvek taj mentalitet ostane čak i kada dođu u Ligu.

 

Kentavious Caldwell Pope

Kentavious je nova skupo plaćenja akvizicija Lakersa. Potpisao je ugovor početkom ove sezone, no samo na godinu dana. Posle ovakvih stvari sumnjamo da će Lakersi produžiti suradnju. Pope je uhvaćen u vožnji u pijanom stanju, a nedavno je i osuđen. Pope će morati provesti mesec dana u kućnom pritvoru, morati će nositi “narukvicu” oko noge koja prati njegove kretnje. Ne smije napuštati državu, te zbog toga ne može ići na gostujuće utakmice svoje ekipe. U Staples Centru može normalno igrati, a to je jedino vrijeme kada mu je dopušteno skidati “narukvicu”.

J.R Smith

Znamo Smitha kakav je na terenu, a nekada je takav bio i izvan njega. Dok je igrao u Nuggetsima sudelovao je u prometnoj nesreći sa smrtnim ishodom, poginuo mu je prijatelj. Zbog toga J.R. morao je odslužiti 90 dana, te 500 sati dobrotvornog rada. Sada se smirio, nedavno je dobio i dete, te je potpuno posvećen porodici.

Delonte West

Bio je obećavajući playmaker, igrao za Kelte, Cavse i Mavse. Možda je i najpoznatiji po tome što je bio izuzetno dobar sa Lebronovom majkom, no kako je sam rekao čitavu karijeru se borio s depresijom. To je naštetilo njeogovim igrama tako da je karijeru završio brže od očekivanog. West je bio kažnjen sa 8 meseci kućnog pritvora, nekoliko meseci uvetne, te 40 sati dobrotvornog rada zbog posedovanja oružja.

Kyle Lowry

Možda i najveće iznenađenje na listi je play Raptorsa. Na dobrotvornoj utakmici u Vegasu Kyle je napao sutkinju, nezadovoljan njenim odlukama. Čak ju je i gađao loptom, te je dobio kaznenu prijavu. Dobio je nekoliko sati dobrotvornog rada.

Bleacher Report

Charles Barkley

Verovatno ova lista ne bi bila potpuna bez Sir Charlesa. On je nekoliko puta bio na sudu zbog raznoraznih prekršaja. Poznat kao momak koji voli čašicu i kocku nije mu strana unutrašnjost sudnice. Jednom prilikom se posvađao s nekim prijateljem te ga bacio kroz prozor. Kada su ga na sudu pitali da li se kaje zbog toga, Charles je u svojem stilu odgovorio -“Kajem se što nismo bili na višljem katu”-

Ty Lawson

Play Kingsa nije samo jednom bio uhićen, već čak 4 puta u razdoblju od 2013-2015 godine. Zaustavljan je zbog vožnje u pijanom stanju, ometanja javnog reda i mira, a gotovo nikada se ne pojavi na sudu. Ty si je ovim ispadima verovatno skroz upropastio karijeru.

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2012 NBAE (Photo by Garrett W. Ellwood/NBAE via Getty Images)

Allen Iverson

Iverson je izbivao s terena zbog zatvorske kazne. Nakon sukoba u kuglani Iverson je uhićen i optužen, te je odlužio u zatvoru. Kasnije dosta puta bio optužen za vožnju u pijanom stanju, posedovanje oružja i slično no nikada više nije bio iza rešetaka.

Ron Artest

Jedan od najpoznatijih Bad-guya lige Metta World Peace je bio otpužen dok je bio na košarkašom terenu. Poznati Malace in the Palace je bio koban i osim ogromne suspenzije od NBA lige Artest je bio i na sudu. Kasnije je optužen a udaranje svoje supruge, te je morao ići na terapija suzbijanja besa.

Shawn Kemp

Jedan od najeksplozivnijih zakucavača u istoriji je krenuo potpuno krivim putem. Više je puta kažnjavan zbog droge i oružja, a to je dovelo da bude izbačen iz lige, te na kraju i da bankrotira. Velika šteta za ovog talentiranog momka koji je većinu karijere proveo u Supersonicsima i činio strašan tandem sa Gary Paytonom.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Koga bi Spursi trebali potpisati ovoga leta? - Ostatak Sveta
  2. Još jedna NBA zatvorska ptica - Ostatak Sveta
  3. Umjesto NBA - zatvor - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*