Blazersi odgovorili na terenu, Nurkić na – Twitteru!

Thearon W. Henderson/Getty Images/Clutchpoints

“Treneru, mislim da bi vam trebala mala pomoć,” rekao je Jusuf Nurkić uoči serije sa Thunderima, kada je posetio svoje saigrače i tim Blazersa tokom treninga, i sve ih prijatno iznenadio.

Nurk pokazuje koliko je velik, i koliko mu znači timski uspeh, i koliko je spreman biti uz tim čak i kada nije na terenu:

Nurkić je dodatno ‘bocnuo’ Thundere nakon najnovije pobede svog tima, ovoga puta na gostovanju u Portlandu, i vođstva njegovog tima u seriji od 3-1.

Komentar koji je rekao sve. I odgovor na činjenicu da su njegovi saigrači pretrpeli provokacije od strane Shroedera (Damian Lillard), ili nepoštovanje koje je pokazao Paul George zakucavanjem u zadnjoj sekundi meča protiv Portlanda.

Lillard besan, je li PG ovim pokazao nepoštovanje prema rivalu?!

Nurkić je to prokomentario kratko i jasno – ‘no ekstra stuff…”.

(Ne)utešnih 1.25 miliona

Za Jusufa Nurkića je nakon teške povrede sezona gotova i sledi mu dug oporavak. No, njegovi saigrači su mu pobedom nad Memphisom doneli dodatnih – 1.25 miliona zarade!

Košarkaši Portlanda su ostvarili u tom meču 50. pobedu u sezoni. U međuvremenu, saznali smo da Nurkić u svom ugovoru ima klauzulu po kojoj mu sleduje bonus od 1.25 miliona dolara, ukoliko njegov tim stigne do 50 trijumfa u sezoni.

Nije velika uteha, obzirom na tešku povredu, ali nagrada za doprinos timskom uspehu svakako jeste!

Užasna povreda

Košarkaši Portland Trail Blazzersa savladali su Brooklyn Netse, 148 – 144, a utakmicu je obeležila teška povreda Jusufa Nurkića, koji je pred sam kraj utakmice slomio nogu i ostavio sve ljubitelje košarke u šoku.

Samo 2 minute i 22 sekunde ostalo je do kraja utakmice kada se desio najgori scenarij za bh. centra. U borbi za loptu i skok u napadu Nurkić je nezgodno pao na teren i slomio levu nogu. Ležao je nekoliko minuta na terenu, nakon čega je odveden u bolnicu.

I u ovoj utakmici Nurkić je imao sjajan učinak. Postigao je 32 poena, 14 skokova i 5 asistencija. Ovo je veliki šok za Nurkića koji igra sjajnu sezonu, ali i za Blazerse čiji je Nurkić jedan od ključnih igrača:

Sjajna večer je tako naprasno prekinuta. Juka sigurno propušta ovu sezonu, a najvjerovatnije bi treba natrag na parkete za otprilike godinu dana. Povreda je slična onoj koju je imao Paul George, a on je pauzirao oko 8-9 mjeseci. Priznati stručnjak za sportske povrede Robert Klaper istaknuo je kako u ovom ogromnom zlu ima i neko dobro. Koliko dobro uopće u ovom trenutku može biti… Naime, polomio je i tibiu i fibulu, a kako bude zarastalo Robert je istaknuo kako će tu biti još jedan kost -Callus. To bi trebalo učiniti njegovu tibiju još snažnijom, slično kao što je bilo i s PG-em.

Vidimo da se PG u potpunosti vratio u formu, sada je jedan od glavnih MVP kandidata. S druge strane vidimo i Haywarda kojemu je čini se karijera upropaštena. Nadamo se da će se Juka vratiti već iduće sezone, čini se još jači. Bez njega nažalost Blazersi su ispali iz priča oko ozbiljnog playoff contendera. Bez Nurka će to ići jako jako teško. No, to je trenutno manje bitno, bitno je da se Juka oporavi i vrati još jači!

“Volimo te, Bosanska zvijeri”, napisali su Trail Blazersi na svom Twitter profilu.

Juka uživa i veliku podršku trenera Stottsa, kako i ne bi kada je postao integralni dio Blazersa posljednjih godina. Na pitanje da li je Juka bio bitan član rotacije u ovoj sezoni, Stotts ga je ispravio i rekao kako je Juka i dalje vrlo bitan šraf u ovoj ekipi. Voljen je među suigračima, a bogami i među navijačima. Oni su pak odlučili skupiti 8,000$ kako bi napravili veliki bilboard na kojem će pisati “We love you Nurkić”

Veliku podršku našem košarkašku su pružili i Dwayne Wade, Luka Dončić, Pau Gasol, Rudi Gobert, Blake Griffin, DeMar DeRozan i mnogi drugi NBA igrači, kao i bivši Nurkićev klub Denver.

Kesićeva poruka

Popularni televizijski voditelj iz Srbije, koji je omiljen i u Bosni i Hercegovini Zoran Kesić, na svom Facebook profilu komentirao je povredu našeg NBA košarkaša Jusufa Nurkića.

„Jedna od najgorih stvari koje ćete videti danas… Zapravo nije ova užasna povreda Jusufa Nurkića. Dešavalo se i dešavaće se.  Ali meni je zastrašujuća reakcija igrača obe ekipe. Kad skapiraju da se Jusuf ozbiljno i grozno skenjao, šta rade? Beže! Da ne gledaju. Raziđoše se svi od njega. Jebiga, gadno je…uhhh…pu,pu,pu pomeri se s mesta.

Jel lom noge prelazna bolest? Pa ne diraj mu nogu dok ne dođu lekari, ali pridrži mu glavu, uteši ga, pomazi ga..on se sad plaši sigurno mnogo više od tebe. Govna jedna! I sudija koji ga preskače i zakači ga po povređenoj nozi, ne osvrnuvši se. Sve velike zvezda, kolosi sporta a govno do govneta“, napisao je sjajni Kesić u svom komentaru koji je objavio na Facebooku.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Portland nagradio Juku! - Ostatak Sveta
  2. Čudesni Nurkić - Ostatak Sveta
  3. Nurkić možda zaigra iduće sezone? - Ostatak Sveta
  4. Neobična porodična priča, rekordni učinak u NBA, i - kobna povreda - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*