Hvalili ga, uzdali se u njega, a on – potonuo!

Screenshot/Twitter

Za razliku od svojih kolega Golden Statea, Rocketsi su uspjeli obaviti posao u 5. utakmici. Dobili su Jazzere, teže od očekivanog, sa 93-100 te tako izborili drugi krug. Bili su bolji tijekom čitave serije, pa su na kraju došli i do zaslužene pobjede.

Žilava ekipa Jazz se nije dala čitavu utakmicu. Stalno su bili “tu negdje” i Rocketsi se nisu uspjeli odvojiti i ranije prelomiti meč. U prvom dijelu Jazz je odličnom obranom limitirao Hardena koji ništa nije mogao ubaciti. Promašio je čak i jedno lagano zakucavanje, a Jazz je to iskoristio da bude u minimalnoj prednosti. Kako su Jazzeri stisli Hardena u obrani, isto su odlučili napraviti i Rocketsi. Pritegli su obranu, te su na kraju imali po 12 blokada i ukradenih lopti. Još od 1994. nisu imali toliko, iste godine kada su uzeli prsten.

Harden je na kraju prelomio meč. Iako se dobrano mučio sa šutom uspio je stići do 26 poena. Za to mu je trebalo isto toliko šuteva, a ispalio je čak 12 trojki. Capela je ubacio 16 poena uz 10 skokova, dok su Paul i Gordon svaki ubacili po 15 ubačaja.

U redovima Jazza najveće razočaranje je bio Mitchell. Solidno je otvorio meč, no ostalo je na tom. Ubacio je samo 12 poena, a trojke je šutirao 0/9. Taman kada su ga svi počeli hvaliti, a veterani Jazzera poput Korvera su istakli kako je franšiza nedvojbeno dobila novog lidera, Donovan je potonuo. O tome svedoči i ova statistika:

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Play off: Muke po liderima Zapada! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*