“Savršen timski igrač”

Screenshot/Youtube

Košarkaši Denver Nuggetsa izgubili su šesti meč prve runde plej-ofa zapadne konferencije NBA lige na gostovanju San AntoniU – 120 – 103.

Nikola Jokić odigrao je fenomenalno. Postigao je 43 poena (19-30 iz igre, 2-6 za tri), uz 12 skokova, devet asistencija, tri ukradene lopte i jednom blokadom.

Nikola je bio ubedljivo najdominantniji igrač na terenu i sa 43 poena oborio je rekord Denvera po broju postignutih poena u jednom meču plej-ofa. On je prestigao Aleksa Ingliša, koji je postigao 42 poena u plej-ofu 1983. protiv Finiksa, pre 36 godina.

Jokić je tek četvrti igrač u istoriji plej-ofa kojem je ovo pošlo za rukom. Pre njega Charles Barkley pa Oscar Robertson i Magic Johnson.

Nakon sjajne predstave našeg centra, Pop nije ostao imun. Pohvalio je Nikolu, te izjavio kako ima malo igrača koji su kvalitetniji od njega. -“Postiže poene na sve moguće načine, a cijeli napad ide preko njega. On je savršen timski igrač. Vrhunski je asistent, a ima i čvrstinu tako da lako dolazi do skokova. Vjerujem da je pritisak velik, no čini se da to ne dopire do njega.”- izjavio je Pop.

Jokić tijekom ove serije ima čak 45 asista, a dosada mu se prigovaralo kako nije dovoljno agresivan na koš. Sada je sve demantirao, no pomoć suigrača je izostala, pa će Nuggetsi prolaz morati tražiti na domaćem terenu u posljednjoj 7. utakmici serije.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Play off: Dvoboj koji smo čekali! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*