Fantastični Celti i doktor Al!

Boston FB / screenshot

Boston je održao čas košarke Bucksima, usred Milwaukeeja, za 112 – 90, i tako je poveo sa 1 – 0 u polufinalnoj seriji Istoka. Sjajno su taktički i timski odigrali momci Brada Stevensa, a centralno ime ove utakmice bio je iskusni veteran Al Horford. Sjajan defanzivac uspeovao je kontrolisati Giannisa Antetokoumpoa i u značajnom delu utakmice limitirao njegov učinak iz igre. Što pokazuje i ova situacija kada je blokirao (doduše uz faul), no sve je to delovalo mnogo čvrsto i prava je ilustracija kako je Boston igrao odbranu na ovom meču:

Uz to Horford je završio meč sa 20 poema, 11 skokova i po 3 asistencije i blokade, dok je najefikasniji od Bostona bio Kyrie Irving sa 26 poena. Boston je ubacio 13 trojki iz 31 pokušaja.

Giannis je bio najefikasniji kod Bucksa, sa 22 poena, ali je daleko bio ispod onog nivoa na koji smo navikli (7 pogodaka iz 21 pokušaja iz igre), Middleton je dodao 16 poena uz 10 skokova dok je Nikola Mirotić dodao 14 poena (3 trojke iz 4 pokušaja).

 

Ekipa Brada Stevensa sjajno je započela meč i dobro kontrolisala igru sve do sredine druge četvrtine, kada su imali čak 15 poena prednosti, ali je Milwaukee serijom od 15-0 režirao preokret.

Mirotić je na poluvremenu stao na 9 poena, dao je 3 trojke iz 3 pokušaja:

Drugo poluvreme, druga priča. Boston igra sjajno taktički, zatvara Giannisa, ne dozvoljava lake poena, a u napadu brzim protokom lopte stvara zicere za svoje igrača, što oni obilato koriste i dolaze do ubedljive pobede.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA Play off: Warriorsi srećni, Rocketsi ljuti! - Ostatak Sveta
  2. NBA Play off: Warriorsi srećni, Rocketsi ljuti! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*