Jokić počistio Spurse, naklonio mu se i veliki Popovich!

Denver Nuggets / screenshot

Nuggetsi su na krilima Nikole Jokića napravili veliki rezultat. Sa 90 – 86 pobedili su Spurse i sa 4-3 u seriji prošli prvi krug play offa, i sada se polufinalu susreću sa Lillardovim Blazersima.

Nikola Jokić bio je najbolji pojedinac meča, sa triple double učinkom, od 21 poena, 15 skokova i 10 asistencija. A uključnu ulogu je, uz njega, odigrao i Jamal Murray koji je pogodio u samom finišu meča. Murray je završio sa 23 poena. Kod Spursa su DeRozan i Forbes postigli po 19 poena, dok je Aldridge imao double double sa 16 poena i 11 skokova.

Nuggetsi su krenuli odlično, posebno u odbrani, pa su prvu četvrtinu dobili sa 23 – 13, dok su do poluvremena čuvali pa čak i povećali vođstvo na 47 – 34. No tih +13 polako se topilo da bi u zadnju minutu Denver ušao sa samo +2. Najavili su košarkaši Spursa veliku borbu, i nisu se predavali do samog kraja meča, pa su Nuggetsi u finišu strepeli za pobedu. Tu se probudio i Murray koji je postigao koš odluke i Denver je mogao da slavi.


Denver Nuggets (2) – San Antonio Spurs (7), 3-3


Koliko je Nikola Jokić važan za ovaj tim pokazuje i činjenica da ga je Malone držao na terenu čak 43 minute, rekordno, a to je i najavio pred ovaj odlučujući duel:

“Možda bude morao da igra 48 minuta… On je kandidat za MVP s razlogom. Kad god je van igre, pravili su seriju. Šteta što je tako dobar učinak nije nagrađen pobedom”, zaključio je trener Nuggetsa.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA Play off: Warriorsi srećni, Rocketsi ljuti! - Ostatak Sveta
  2. "Nikada nismo videli igrača kao što je Nikola Jokić" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*