Rafalnom paljbom vratili stvari na početak

ESPN

Drugi meč u seriji prošao je u nešto drugačijem tonu od prvoga. Boston je dominirao većinu prvog meča, odličnom obranom i efikasnim napadom. Bucksi su uzvratili. Giannis je izjavio prije utakmice kako se ne misle prilagođavati Bostonu i mijenjati plan igre, a s njim se složio i trener Bud. Plan im je upalio. Odradili su odličan posao, igrali svoju igru i dobili 102-123.

Giannis je bio izuzetno agresivan na koš, konstantno je napadao obruč, a igrača kao njega izuzetno je teško zadržati dva puta zaredom. Ključnu prednost su stvorili u trećem periodu u kojemu su napravili 24-2 seriju, a tu četvrtinu su završili sa 39 ubačeni, naspram samo 18 Bostonovih poena. Totalno su ih zaustavili, te su Kelti šutirali ispod 40% iz igre.

S druge strane Middelton je postao rekorder franšize sa 7 ubačenih trojki, dok je i kompletna ekipa oborila rekord u ubačenim trojkama u playoffu. Ubacili su ih ukupno 22, a pored takve paljbe izvana, Kelti nisu imali nimalo šanse. GIannis je meč završio sa 29 poena uz 10 skokova, Middelton je dodao 28,a Bledsloe 21. Kod Kelta 17 ja ubacio, Morris, a Brown 16, dok su Bucksi potpuno zaustavili Irvinga. Ubacio je playoff low 9 poena, te odigrao dosada najgoru utakmicu u doigravanju.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Play off: Harden i Rocketsi kao 'bosi po trnju' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*