Neprepoznatljivi Steph

ESPN

Aktualni prvaci, Golden State Warriorsi prolaze kroz podosta problema u ovogodišnjem playoffu. Odmah u prvoj utakmici su ostali bez Cousinsa, što ih je dobrano uzdrmalo. Clipperse su uspjeli izbaciti, no u dosta muke, a problemi s povredama su se nastavili. Iovako tanka klupa Ratnika je na konopcima, a nakon Boogiea povrede su doživjeli i Curry i Klay.

Stisnuli su zube te su odigrali protiv Raketa, te imali solidan doprinos u prve dvije pobjede. No, kroz ovaj playoff, osim problema s povredama, glavni “nedostatak” Warriorsa je Steph Curry. Bivši MVP nikako ne može pronaći formu, te se muči kroz čitav playoff. Najbolje je odigrao prvu utakmicu. Tu je ubacio Clippersima 38 poena uz čak 15 skokova, a nakon toga slijedi pad.

Uspio je još nešto odigrati protiv Clippsa, no serija protiv Rocketsa je blago rečeno tragična. Ovu seriju najbolje oslikava promašeno zakucavanje koje je riješilo posljednju utakmicu.

Istina, Curry vuče povredu zgloba i prsta lijeve ruke, no njegove igre u ovoj seriji su ispod svakog standarda. U 3 utakmice Curry je ispucao 32 trojke, dok je pogodio njih 7. Posebno su loše bile posljednje dvije u kojima je šutirao oko 20% za tri poena. Osim toga, u posljednjoj četvrtini zadnje utakmice imao je 4 faula, te 0/6 iz igre. Ostale statističke kategorije su također završile s 0.

Kako u obrani nikada nije bio veliki faktor, s ovakvim napadom slobodno možemo reći da je Curry praktički beskoristan na terenu. Dok KD nemilice trpa, Curry se muči i nikako ne može uhvatiti ikakvu formu. Bez Currya, odnosno sa ovakvim Stephom, Warriorsi imaju male šanse proći i Rocketse, a kamoli doći do naslova. Steph se mora sabrati i početi igrati, jer rotacija im je i ovako kratka, a bez njega će biti gotovo nemoguće ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

 

1 Trackback / Pingback

  1. "Nesretnik" se uspio oporaviti - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*