“Problem nije bio u Westbrooku…”

Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Nekoliko godina unatrag, ekipa sa najvećim potencijalom u Ligi su bili Oklahoma Thunderi. Imali su fantastičan trojac Durant-Harden-Westbrook. No, jedan po jedan su počeli odlaziti. Harden je mijenjan, tako da su nakon toga ostali Durant i Westbrook. I dalje su bili fantastična ekipa, no poraz u Finalu Konferencije od Warriorsa nisu preživjeli.

Durant je odradio možda i najkontroverzniji potez Free Agency ikada i prešao je u redove direktnog rivala. Ekipu Warriorsa koja je sezonu prije oborila rekord legendarnih Bullsa i završila sezonu sa 73-9 omjerom. Čim je prešao u redove najljućeg rivala počela su nagađanja zašto se Durant odlučio baš na ovaj potez. Većina je pripisala to Westbrooku. Russ je poseban igrač, no Durant je bio talentiraniji i bolje, ali opet lopta je češće završavala u rukama Westbrooka. Koji je znao (baš kao i u ovogodišnjem playoffu…) dosta često sve upropastiti.

Najveće izdaje u NBA!

Čini se da su to sve bile samo priče, barem kako kaže Anthony Morrow. Bek šuter je bio u Thunderima 3 godine, te je otišao iste sezone kada i Durant. -“Ma nije to uopće imalo veze s Russom, kako mediji to vole interpretirati, to sigurno znam. Želio je izgraditi svoju otavštinu, htio je pobjeđivati. Imao je osjećaj da je ovdje pokušao sve… Mogu vam reći da je sigurno tako razmišljao.”- izjavio je Morrow.

KD je nakon toga uzeo back to back naslove s Warriorsima, te pokupio 2 nagrade za MVP-a Finala. Kako stvari stoje ove sezone će se morati dobrano pomučiti da ponove isti uspjeh. KD odrađuje svoj posao fenomenalno, nezaustavljiv je u ovogodišenjm doigravanju. No, povlači se veliko pitanje gdje će završiti iduće sezone. Moguće da sada razmišlja da je s Ratnicima osvojio i napravio sve, pa se opet odluči na neku novu avanturu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*