Portland nagradio Juku!

Screenshot/JusufNurkićTwitter

Tijekom ovih nekoliko sezona u Blazersima, Jusuf Nurkić je postao omiljen lik u svlačionici Portlanda. S Lillardom je razvio sjajnu kemiju, na i izvan terena, kao i ostalim igračima Blazersa. Također, publika ga obožava što su i demonstrirali. Nakon što je doživio strašnu povredu koncem ove sezone, po Portlandu su osvanuli plakati s porukama podrške za Nurka. Skupili su 8,000$ kako bi napravili veliki bilboard na kojem će pisati “We love you Nurkić”

Blazersi odgovorili na terenu, Nurkić na – Twitteru!

Na posljednjoj utakmici protiv Nuggetsa Nurk se pojavio na klupi, a dvorana je jednostavno eksplodirala. Nažalost, Blazersi to nisu uspjeli kapitalizirati, Nuggetsi su izjednačili seriju. Nurk se pojavio na klupi, osim naravno podrške za suigrače, kako bi pokupio nagradu. Blazersi su mu dodijlili Maurice Lucas nagradu. To je nagrada koja se dodjeljuje igraču koji je najviše napravio za ekipu na terenu, a osim toga i za zajednicu izvan terena. Nurk je često aktivan u stvarima izvan terena, a to je i veliki razlog zašto ga toliko vole u Portlandu.

Ovo je nagrada koja se već nekoliko godina dodijeljuje igračima Blazersa, točnije od 2010. godine. Prvi osvajač je bio LaMarcus Aldridge, a ostali su LaMarcus Aldridge (2010-11 i 2014-15), Wesley Matthews (2011-12), Damian Lillard (2012-13), Robin Lopez (2013-14), Ed Davis (2015-16), Al-Farouq Aminu (2016-17) i Evan Turner (2017-18). Osim same nagrade, osvajači biraju humanitarnu organizaciju kojoj će Blazersi uplatiti 5000$. Nurk je odabrao IBECO (Islamic Bosniaks education and cultural ogranization).

Na kraju se u Nurk zahvalio građanima Portlanda i Blazersima na ovom velikom priznanju.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*