Lue u Lakersima – gotova stvar?

Twitter

Lakersi imaju možda i najgoru sezonu od one u kojoj su u istom timu igrali Kobe Bryant, Pau Gasol, Dwight Howard, i Steve Nash. Nakon pobjede protiv Kingsa, tokom proteklog vikenda, su na 32 pobeda i 41 poraza. Neverovatno ali gotovo identičan score su imali prošle sezone u kojoj nisu imali nikakvih ambicija. Za nekoga ko u svojim redovima ima Lebrona ovo je daleko ispod očekivanja.

Anketa na našem sajtu pokazala je da naši pratioci veruju da je glavni ‘krivac’ za ovakvu situaciju i rezultatski krah neiksustvo mlade jezgre Lakersa, pre svega Kuzme, Ingrama i Balla, koji su bilo zbog povreda bilo zbog nesnalaženja i nedostatka pobedničkog mentaliteta propustili ovogodišnji voz. Nešto manje onih koji su odgovorili (44 %) smatraju da je Lebron James faktor koji je uticao na rezultatski neuspeh:

A za Lebrona, koji je igrao osam velikih finala zaredom, ovo je veliki udarac. Prvi put će biti bez play offa od 2005. godine.

Zadnji put kada se ovo desilo Instagram i Twitter nisu postojali!

Nije prošlo dugo, a da Kralj nije reagirao. Objavio je post na Instagramu, gdje uvjerava navijače Lakersa kako je ovo samo privremeno, odnosno da će Lakersi već iduće sezone biti konkurentni. Iako je to najavljivao i prije početka sezone, čak i nakon Allstara kada je krenuo paliti playoff mode…

 

View this post on Instagram

 

………..‼️‼️‼️?

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Reunion

Nakon razočaravajuće sezone, prvo je Magic dao ostavku, a nakon toga su se zahvalili Waltonu na suradnji. Izgleda da je on na kraju bio krivac za ovakvu sezonu. Luke nije dugo tražio posao, praktički samo nekoliko dana nakon otkaz u Lakersima, Divac mu je dao posao u Kingsima. Opet ima priliku voditi mladu i talentiranu ekipu. Lakersi su još uvijek bez trenera, a spominje se nekoliko imena u njihovom kontektsu.

Najizgledniji kandidat je bivši trener Cavsa, Ty Lue. GM Rob Pelinka bi se trebao sastati s Lueom kako bi probali dogovoriti suradnju.

Monty Williams je već našao posao, a čini se kako su Lue i Lakersi pred samim dogovorom suradnje. Prema informacijama Lue je oduševio štab Lakersa na posljednjem razgovoru, a sada se čini kako je samo pitanje vremena kada će Lue postati novi/stari Lebronov trener.

 

Lue jako dobro poznaje Lebrona, osvajao je naslove s njima no bilo je dosta polemike oko njegovog vođenja ekipe. Može li u Lakersima uspostaviti malo bolju kontrolu svlačionice ili će Lebron opet prevladati?

Sve greške Lakersa

4 Otpuštanje Randlea

 

USA Today

Julius Randle ima odličnu sezonu u Pelicansima. Momak kojeg su Lakersi bukvalno poterali prošloga leta mogao je bigi odličan math up sa Lebronom. Atleticizam, snaga, želja za nadmetanjem nešto je što ovoga momka čini uvek korisnim saigračem. Da su ga Lakersi zadržali mogao je biti i jedan od stubova odbrane ovoga tima, a u poslednje vreme pokazuje se koliko je odbrana tima iz LA zapravo šuplja.

 

3. Potpisivanje Lancea Stephensona i Michaela Beasleya

Iako se činilo da bi ovo moglo proći, i da je ‘ludi’ karakter ova dva igra zapravo neka vrsta adrenalinskog šoka za mladu jezgru Lakersa, potpisivanje Beasleya i Stephensona pokazalo se kao promašaj. Niti jedan niti drugi, i pored talenta koji imaju, nisu pokazali ni minimum onoga zbog čega su ih Lakersi potpisali. Beasley je već otišao, a njegovi problemi pokazalo se da nemaju mnogo veze sa košarkom, već su i psihološke prirode, dok je Lance još tu. Iako je na početku sezone pokazivao znake dobrih igara i borbenosti, kako je sezona odmicala tako je i njegova forma i doprinos timu padala. Lance je rupa u odbrani, dok u napadu – ako izuzmemo sad veće retke trenutke njegovog pozitivnog ludila – on je potpuno beskoristan.

 

2. Nepotpisivanje DeMarcusa Cousinsa

Boogie je Boogie, u kakvom god da je zdravstvenom stanju. Uz prek karakter i prgavost, ipak je u pitanju momak All Star kalibra i jedan od najsvestranijih visokih igrača u ligi. To pokazuje u poslednje vreme u drasu Warriorsa gde igra sve bolje i pruža sve veću podršku šampionima. I to za svega 5.5 miliona dolara godišnje!

 

1. Kawhi Leonard

Lakersi su imali prilike dovesti Kawhija prošlo leto. Imali su aduta, mladih igrača koje su mogli ponuditi Spursima. Znali su da je Leonard želeo u LA, no nisu se hteli odreži Kuzme, Zupca, Harta i Ingrama (sve četvorice u paketu za njega). Sada da nekog pitate da li bi petorka Ball, Leonard, LeBron, Randle i Cousins ušla u play off, uz Ingrama, McGeeja, i još neke mladiće na klupi, sigurno bi odgovor bio pozitivan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*