Prikrivene zvijezde playoffa

U ovogodišnjem izdanju playoffa možemo izdvojiti 4 igrača koja odskaču od svih. Na Istoku su to Leonard i Giannis, dok na Zapadu stvari rješavaju Durant i Harden. Ova četvorka igra nevjerovatan playoff, te su glavni razlog zašto njihove ekipe vode ili su još ostale u igri. No, osim superzvijezda valja izdvojiti i neke igrače koji su iznenadili. Možda nisu najbolji strijelci svojih ekipa, no svakako su dobrano pridonijeli svakom uspjehu svoje ekipe.

Kevon Looney

Usred nekoliko povreda rotacijskih igrača, Kevon se pokazao kao vrlo dobra opcija s klupe. Igrao je on i prošlih godina, ima playoff iskustva, a ove sezone pruža prijeko potreban odmor Greenu. Kako nema Cousinsa i Jonesa koji su povređeni, uz Boguta Looney je praktički jedini visoki igrač na klupi Ratnika. Odrađuje lavovski posao kada uđe u igru, što se možda i ne vidi na statistikama, Kerr je sigurno svjestan što mu Looney znači.

PJ Tucker

Jedini “protuotrov” za KD-a u redovima Rocketsa. Jedan od najboljih obrambenih igrača u ekipi, nevjerovatan borac, za njega ne postoji izgubljena lopta. Kada na to nadodam relativno pouzdan šut za tri poena, dobijemo nezamijenjivog člana rotacije. Čitavu sezonu je odigrao na visokom nivou, a slično nastavlja i u playoffu. Trenutno ubacuje 10 poena uz 7,3 skoka u prosjeku, te odrađuje lavovski posao u obrani protiv KD.

Enes Kanter

Strašna povreda našeg Nurka šokirala je sve u Blazersima. Ostali su bez startnog centra, te ponajboljeg obrambenog igrača. U njegove cipele je uskočio doskorašnji igrač Knicksa Enes Kanter. Netom prije Nurkove povrede Blazersi su ga pokupili, te se to pokazalo kao jedan od njihovih najbolji poteza ove sezone. Kanter je više nego dobro zamijenio Nurka, pogotovo što se tiče napadačkog dijela. U obrani mu i dalje ne može parirati, no ovo što odrađuje je izuzetno dobro. Pogotovo kada uzmemo u obzir njegovu povredu ramena.

Eric Bledsloe

Prošle sezone ušao je u priču s Rozierom, te odigrao katastrofalnu seriju. Bucksi su ga ipak nagradili s produženje ugovora, a Eric im je odlučio vratiti na najbolji mogući način. Sada je prestao pričati izvan terena, sada sve pokazuje na terenu. Nakon Giannisa i Middeltona, Eric je najbolji igrač Bucksa u ovom playoffu. Svaku utakmicu pokazuje mirnoću na lopti, sjajan ulaz, te izuzetnu obranu. Irving se baš muči u posljednje dvije utakmice, a najviše zasluga za to imaš baš Bledsloe. Ove sezone ubacuje nešto više od 16 u prosjeku, za nešto manje od pola sata na terenu.

Jamal Murray

Kada igra Jamal tada Nuggetsi dobijaju. Najveći njegov problem je konstanta, u nekim utakmicama zna potpuno nestati, no kada igra onda za Nuggetse nema straha. Posljednju utakmicu protiv Blazersa je bio izvrstan, riješio je meč na kraju, te je bio najbolji strijelac ekipe i rešetao koš Blazersa čitavu utakmicu. Kada je Jamal u elementu Nuggetsi ne gube. Ima sjajnu suradnju s Jokićem, često asistiraju jedan drugome. Murray je ove sezone puno zreliji igrač, sigurniji je na lopti, pogađa s većim postotcima, te je siguran u clutch situacijama. Vukao je sitnu povredu ovu serije, a ako je to ostavi iza sebe Nuggetsi imaju velike šanse za prolaz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*