Povratak Splash Braće

ESPN

Dugo smo ih čekali, i napokon dočekali. Warriorsi su na krilima svog “starog” dvojca Curry – Klay uspjeli dobiti možda i ključnu utakmicu. Savladali su Rocketse 104-99 i tako došli do 3-2 prednosti u seriji. Izvučena je statistika i preko 80% ekipa prolazi dalje nakon što dobije 5. utakmicu u seriji i tako povede 3-2. Vodeći se time, ovo je bila ključna utakmica za prolaz dalje.

Nije bilo nimalo lako. Ratnici su bolje ušli u meč i već na početku počeli stvarati prednost. Do odmora su imali i dobru zalihu, a prednost se kasnije popela i do 20 poena. Obično igraju vrlo dobro u trećoj četvrtini, no sada su bili katastrofalni. Promašivali su otvorene šuteve, izgubili čak 6 lopti i tako dopustili Hardenu i Rocketsima da se potpuno približe. U posljednju dionicu ušli su u egalu.

Osim što su izgubili i veliku prednost, ostali su i bez Duranta koji je istegnuo list. Povreda se ne čini teže prirode, no KD utakmicu nije mogao nastaviti. Morao je netko drugi iskočiti i preuzeti odgovornost. Čekali smo i gotovo cijeli playoff, no proradili su. Zajedničkim snagama Curry i Klay uz svesrdnu pomoć ostatka ekipe, uspjeli su slomiti Rocketse. Ključne poene je postigao Klay polaganjem samo nekoliko sekundi prije kraja.

Tako su Ratnici došli do ključne pobjede. Bez KD će biti izuzetno teško, no još uvijek se ne zna kolika je težina njegove povrede. Curry je u ovom meču ubacio 25 poena uz 5 asista, a najbolji je bio Klay sa 27 ubačaja, te 5/10 za tri poena. Draymond je bio na rubu triple double, ubacio je 8 poena uz 12 skokova i 11 dodavanja. KD je meč završio sa 22 poena. U redovima Rocketsa sjajan je bio Harden sa 31 poena uz odličnih 10/16 iz igre, no zakazao je ostatak ekipe. Gordon jest ubacio 19 poena no uz loših 5/14 iz igre, dok je Paul ubacio samo 11 poena uz još lošijih 3/14.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA Play off: Šampionski ples Currya, znamo drugog finalistu! - Ostatak Sveta
  2. Hattrick ili prvi u povijesti? - Ostatak Sveta
  3. Houston Rockets 2018 - 2019: Nevolje u kokpitu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*