Propast savršenog stroja

Screenshot/NBA

Bucksi su sinoć zadali završni udarac Keltima. Nakon poraza u prvoj utakmici, dobili su 4 zaredom i otpuhali Kelte s terena. Prošli su dalje, praktički bez prevelike muke jer Kelti nisu bili niti blizu dovoljno dobri da zaprijete ovakvim Bucksima. Giannis je bio fantastičan, Middelton je pogodio hrpu bitnih šuteva, a klupa Bucksa (bez Brogdona!) je totalno nadigrala klupu Kelta.

Početkom sezone jedni od glavnih favorita na Istoku su bili Boston Celticsi. Prošle sezone su iznenadili i prošli sve do Finala Istoka, bez Irvinga i Haywarda. Ove sezone su svi bili na okupu i očekivalo se barem ponavljanje istog rezultata. No, nisu bili niti blizu. Tijekom sezone je postojalo dosta problema u svlačionici Kelta. Gubili su utakmice u serijama, no kada bi se konsolidirali igrali bi sjajnu košarku. Nažalost, problemi su opet izašli na vidjelo protiv Bucksa.

General

Prvi i glavni odgovorni je Kyrie Irving. “Rastao” se s Lebronom jer je htio biti vođa i glavni igrač. U toj ulozi se nije baš snašao. Osim jako loših predstava na terenu, niti izvan terena nije pokazao baš ništa što bi možda regrupiralo Kelte. Izgledao je bezvoljno, te nije uložio dovoljno truda da pokrene ovu ekipu. Na terenu je odigrao možda i najgoru seriju u svojoj karijeri. Šutirao je očajno, a u utakmici broj dva ubacio je najmanje poena u svojoj karijeri u doigravanju.

Najgori postotci karijere za Irvinga. Nakon četvrte utakmice izjavio je kako ga sigurno nećemo vidjeti da šutira 8/22 iz igre. Istina, iduću je pogodio jedan šut manje s isto pokušaja… Ukupno je uputio 104 šuta u ovoj seriji, a ubacio je 102 poena. Poražavajuće statistike za nekoga tko bi trebao biti vođa i glavni igrač ovih Kelta. Kako je odigrao, te još više kako se ponašao, čini se da je on već odlučio kako je njegova karijera u Keltima završena.

Vojska

Nije Irving bio sam na terenu, te nije on jedini podbacio u ovoj ekipi. Neki, poput Horforda, Morrisa i Browna su svoj dio posla odradili pristojno, a ostali se mogu svrstati u koš zajedno sa Irvingom. Izuzetno loš playoff je odigrao Jayson Tatum. Igrač koji je zabljesnuo prošle sezone i bio jedan od glavnih i odgovornih za dobar rezultat. Ove sezone je totalno podbacio. I u napadu i u obrani. U cijeloj seriji bilježio je 12 poena u prosjeku, a u prve dvije utakmice ubacio je ukupno 9 poena. Sve je to “začinio” sa poražavajući 12,5% šuta za tri poena, te 36% šuta iz igre.

BReference

Treći “na listi” je Gordon Hayward. Jedan od najskupljih igrača Kelta nije opravdao niti $ uloženog u njega. Istina, imao je strašno tešku povredu, no koncem sezone i u prvoj rundi počeo je hvatati staru formu. No, protiv Bucksa jednostavno je nestao, te je ponavljao igre s početka sezone kada je bio katastrofalan. Nije mogao ništa pogoditi, kreirao je minimalno te je bio praktički igrač manje na parketu.

Totalni krah Bostona. Trener Stevens je sam priznao da je dosta griješio u ovoj seriji, no s ovakvim predstavama udarnih igrača izgubili bi i protiv puno puno gorih ekipa od ovih Bucksa. Nešto nije štimalo u Bostonu, sve je mirisalo da će se ovo desiti tijekom playoffa – totalni raspad  nekoć “savršenog stroja”.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Keltska tragedija - Ostatak Sveta
  2. "Nije samo Kyrie kriv" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*