Tko se zadnji smije…

NBA

Steph Curry je ponovo pokazao šta znači biti lider i vrhunski košarkaš. Sa 33 poena, od kojih je sve postigao u drugom poluvremenu (a 23 u poslednjoj četvrtini), predvodio je Warriorse do pobede u Houstonu od 118 – 113. Tako je Golden State sa 4 – 2 u seriji stigao do svog petog vezanog finala Zapadne konferencije.

Warriorsi u ovom meču nisu mogli da računaju na povređenog Kevina Duranta, a u prvom  poluvremenu Steph je imao neverovatan učinak – prvo put u njegove 102 play off utakmice poluvremene je završio sa 0 poena, i uz to je imao i 3 faula. Na kraju je za 33 poena, šutirao 20 puta iz igre (pogodio 9, od čega 4 od 11 za tri, imao je 5 skokova i 4 asistencije. Thompson je završio sa 27 poena, Igoudala sa 17, a Looney sa 14.

Već na poluvremenu gde je bilo 57 – 57 videlo se da je Kerr posložio dobro rotaciju u ekipu. U odsustvu Stephovih poena, bio je tu je Klay Thompson, zatim Igoudala, sve bolji Looney, a doprinos sa klupe dao je i Livingston. Prava timska košarka i timski trijumf.

Kod Houstona je Harden završio sa 35 poena, Chris Paul sa 27, dok je cela klupa Rocketsa dala 17 poena (od toga Austin Rivers 9).
Steph je oduševio košarkašku javnost svojom predstavom i pokazao je da i pored povrede i loše forme ima ono nešto, šampionsko, u sebi. To su prepoznali i Dwyane Wade, ali i Lebrona James koji je kratko poručio – ‘nikada ne potcenjujte srce šampiona:
 
Koliko veliko rivalstvo vlada između ove dvije ekipe svjedoči i Paulov potez prije utakmice. Steph je htio izaći na teren, nekoliko sati prije početka utakmice kako bi odradio šuterski trening. No, Paul je to čuo i on je također izašao na teren i nije dao Stephu da šutira. Curry je predložio da svatko uzme polovicu, no Paul je inzistirao i “izbacio” Stepha iz dvorane.
 Nakon utakmice pobjede Warriorsa, Steph je likovao. -“Izbaci me još jednom sa terena, dečko…”-

1 Trackback / Pingback

  1. NBA Play off: Šampionski ples Currya, znamo drugog finalistu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*