Utakmica karijere Nikole Jokića!

Clutchpoints / screenshot

Večeras nas čekaju dva odlučujuća dvoboja za prolazak u Finale Konferencije. Bucksi i Warriorsi su svoje serije već završili, a sada nestrpljivo čekaju svoje protivnike u Finalu. Nuggetsi i naš Nikola Jokić igraju protiv Blazersa. Možemo reći da su nas obje ekipe ugodno iznenadile, pogotovo Blazersi koji sjajno guraju bez Nurkića.

Rezultat u seriji je 3-3 i ako gledamo ceo utisak ne bi bilo nezasluženo da na megdanu Warriorsima u finalu Zapada gledamo jedne ili druge. Svaki meč koji smo gledali bio je zanimljiv, no poseban je bio meč broj tri, koji su Blazersi dobili tek nakon četiri produžetkasa 140 – 137, i tako poveli sa 2-1 u seriji. Fantastično izdanje Nikole Jokića koji je odigrao neverovatnih 65 minuta, a završio je meč sa triple doublom – 33 poena, 18 skokova, 14 asistencija!

Denver je okrenuo na 3-2, a poslednji meč pred majstoricu u Koloradu pripao je Blazersima.


Denver Nuggets (2) – Portland Blazers (3),  3 – 3


Nema nervoze!

Izostanak Nurkića u seriji sa Portlandom najbolje je “iskoristio” Nikola Jokić koji je nezadrživ. U svakoj utakmici bio je nerješiva enigma za obranu Blazersa, zabijao je, asistirao i skakao kako mu je volja. Uvjerljvo je najbolji i najkonstantniji igrač Nuggetsa u ovoj seriji, a izuzetno je bitno da on uopće ne osjeća pritisak pred posljednju, odlučujuću utakmicu.

“Zašto bih bio nervozan. Zato što je sada kao playoff. Pa ovo je isto kao i regularna sezona za mene. Nemam razloga biti nervozan, pa igram košarku preko 15 godina. Ovo je samo još jedna utakmica,” rekao je Jokić.

Na njegov račun pljušte komentari i kritike bivših i sadašnjih NBA zvezda, svi ga smatraju jednim od najboljih igrača lige, a svakako prvim imenom NBA kada su u pitanju visoki momci:

Prvi centar NBA Lige

Slamanje Spursa i LaMarcusa Aldridga

A u prvom krugu play offa, mlada ekipa Nuggetsa je uspela preskočiti nezgodne Spurse, te legendarnog Gregga Popovicha. Nuggetsi iako su bili daleko ispred Spursa u regularnoj sezoni, morali su igrati 7. utakmicu. Spursi su bili žilavi, te koristili svaku grešku neiskusnih Nuggetsa.

>> Impresioniram sam, dugo ovako nešto nisam video

Jokić je u ovoj seriji prosječno ubacivao 23,1 poen,te imao  12 skokova i 9,1 asistenciju po meču. Prvu utakmicu je odigrao nešto slabije, ubacio je samo 10 poena. Na to mu je većina prigovorila kako treba biti agresivniji po koš, te da je previše puta pokušavao razigrati suigrače. Jokić je takav, uvijek traži najbolje rješenje, a nakon tih kritika počeo je i zabijati. U utakmici broj 6 Jokić je ispisao povijest franšize. Postao je igrač koji je ubacio najviše poena u doigravanju u povijesti Nuggetsa, prestigavši tako veličine poput Alexa Englisha i Carmela Anthonya.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*