Samo Parker može trenutno ovim da se pohvali u NBA

San Antonio Express

Manu Ginobili, košarkaš sazdan od najfinijih materijala, rekao je zbogom igranju košarke prošloga leta. Sjajna je karijera iza njega, čemu svedoči i ova statistika. Zapravo, Manu nikada i nije bio čovek od individualne statistike, no njegovi impulsi i doprino stimu bili su nemerljivi:

Tako u istoriju odlaze i njegova 4 šampionska prstena. No, ono što je zanimljivo jeste da je nakon odlaska Ginobillija, jedini aktivni igrač sa toliko prstenja ostaje Tony Parker, njegov dugogodišnji saborac iz Spursa. Parker je prošlo leto napustio Spurse, i prešao u redove Hornetsa, i vlasnik je 4 prstena. Tony je vlasnik još jednog rekorda, i zasad je u NBA neprikosnoven među evropskim igračima kada je ovaj statistički podatak u pitanju:

>> Evropski igrači sa najviše poena na meču

Osim njega, tu je još 16 igrača koji su do sada osvajali prstenje.

Sa po 3, slede Lebron James (2 sa Heatom, 1 sa Cavsima, sada u Lakersima), pa plejada igrača Warriorsa – Stephen Curry, Draymond Green, Shaun Livingston, Andre Igoudala, i Klay Thomson, pa nekadašnji Lebronovi saigrači iz Heata – Dwyane Wade i Udonis Haslem.

Po dva naslova imaju Kevin Durant, Pau Gasol, Damian Jones, Kevon Looney, Patrick McCaw, JaVale McGee, Zaza Pachulia, Mario Chalmers.

Podsetimo, košarkaš sa najviše titula u istoriji NBA je Bill Russell, lider sjajne Bostonove generacije, koji je sakupio čak 11 prstenja:

11 titula, 22 trofeja, i 38 skokova u finalu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*