Ovo što radi Nurkić graniči se sa fantastikom

Blazersi izuzetno loše stoje u Finalu protiv Warriorsa. Gube 3-0 i na korak su od ispadanja. No, uzeći sve u obzir ovo je uspjeh za ekipu Blazersa. Pogotovo jer su prije nešto manje od 2 mjeseca ostali bez ponajboljeg igrača. Nurkić je doživio strašnu povredu protiv Netsa, polomio je nogu, te je prema prvih prognozama trebao biti izvan terena najmanje godinu dana. Ako ne i više.

Blazersi odgovorili na terenu, Nurkić na – Twitteru!

Nurka nećemo još vidjeti na parketu, no gotovo je na svakoj utakmici Blazersa, a prvi puta se pojavio u seriji protiv Thundera. Došao je pružiti podršku svojim igračima, a nakon takve teške povrede i to je bilo impresivno. Ponovno je stigao na utakmicu protiv Warriorsa, a Bosanski Bedem je ovaj puta čak i normalno hodao, nije niti šepao, što je nevjerovatno nakon takve povrede.

Nurk je komentirao kako oporavak teče u najboljem redu -“Napredak je stvarno nevjerovatan. Prošlo je otprilike 7 tjedana, a već mogu normalno hodati i kretati se.”- rekao je Nurk.

Iako ga čeka još dug oporavaka, sjajne su vijesti vidjeti Nurka kako se kreće bez ikakvih problema. Ovo daje nadu navijačima Blazersa da bi već iduće sezone Nurka mogli gledati na 100%.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*