Trejdali su me za fotokopir! On se pokvario, ja sam još uvek tu…

screenshot

Izvor: Index.hr

KYLE KORVER jedan je od najboljih šutera NBA lige svih vremena, s postotkom trica od 42,9% drži deveto mjesto vječne liste, na kojoj je četvrti Dražen Petrović (43,7%).

Već mu je 38 godina, iza njega je 16 NBA sezona i dva nastupa u finalu s Clevelandom (2017. i 2018.), a protekle je sezone u trejdu završio u Utah Jazzu za koji je, unatoč poodmakloj dobi, igrao 20 minuta po utakmici i postizao 9,1 koš.

No kad je odlazio sa Sveučilišta Creighton, nitko nije znao kako će se snaći u NBA ligi jer mu je šut bio specijalnost, bez drugih značajnih vrlina. Zato je na draftu 2003. izabran tek kao 51. pick, a iste večeri ondašnji New Jersey Netsi su ga trejdali u Philadelphiju.

Proteklog se vikenda vratio na Sveučilište Creighton kako bi održao govor novoj generaciji diplomaca te se prisjetio tog detalja s početka profesionalne karijere.

“Nisam siguran da je razmjena prava riječ. Zapravo su me prodali za neobjavljenu svotu novca. Poslije sam saznao da su taj novac iskoristili za plaćanje pristojbe za Ljetnu ligu, a s onim što je preostalo kupili su fotokopirni aparat”, ispričao je Korver diplomcima i nasmijao ih, a onda dodao dosad nepoznati detalj.

Poruka studentima je, dakako, bila da uvijek moraju vjerovati u sebe, čak i kada se osjećaju podcijenjeno i bezvrijedno.

Korver je u 16 godina NBA karijere igrao za Philadelphiju, Utu, Chicago, Atlantu i Cleveland, prije nego što je ove sezone ponovno trejdan u Jazz. Nastupio je i na All-Star utakmici 2015., a u karijeri je odigrao 1174 utakmice s prosjekom od 9,9 koševa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*