Dobrodošao sine…

screenshot / Djordjevic Twitter

Košarkaška Evropa puna je usta hvale za Maria Nakića, trenutno najboljeg mladog igrača ‘Starog kontinenta’, MVP Evroligaškog turnira za juniore, i sina proslavljenog košarkaša Partizana, Cibone i Olimpije, Iva Nakića.

Mario Nakić bi ipak mogao da bude „novi projekat“ Real Madrida posle Luke Dončića, a kao poslednji dokaz može poslužiti i nedavni završni turnir juniorske Evrolige koji je „kraljevski klub“ osvojio na dominantan način.

Nakić junior igra za Real Madrid od sezone 2015/2016 u mlađim kategorijama. Mario nastupa na pozicijama dva i tri, a u finalu ANGT turnira Evrolige dao je čak 33 poena uz indeks korisnosti 41 što samo govori o kakvom se potencijalu radi. Inače, Real je u finalu nadigrao Megu. Nakić je zaista briljirao.

Košarkaški savez Srbije kontinuirano poslednje četiri godine pokušava na sve načine da ga privoli da nastupa za „orlove“. Mario u mlađim kategorijama nije bio član nijedne selekcije, iako je želja KSS bila velika i nesporna, njegova porodica, pre svega otac koji vodi računa o karijeri, smatrali su da nije vreme da se njihov sin opredeli za koga će zaigrati. U opciji su bili i Hrvatska, i Slovenija, ali i Španija!

 

No slika na kojoj su Nakić i selektor Srbije Aleksandar Đorđević zajedno uz komentar Igora Rakočevića da je imao jednosatni razgovor sa mladom zvezdom navode da se mladić odlučio i da Srbija dobija veliko pojačanje:

Upravo sam razgovarao sa Mariom sat vremena i on je najbliži odluci da igra za Srbiju! Ovde je odrastao i vezan je za našu zemlju. Svakako do 21 godine nema pravo da igra ni za jednu selekciju, osim za Srbiju po FIBA pravilima. Mario ovoga leta neće igrati ni za jednu reprezentaciju, već će biti fokusiran na unapređenje svoje igre, jer ga čeka, nadamo se, debi za prvi tim Reala. Nešto slično poput Luke Dončića,” rekao je za Blicsport Igor Rakočević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*