Severe, uspeli smo! Ovo je za tebe!

SLAM online

Toronto je u finalu. Noćas su savladali Buckse, na svom terenu, 100 – 94, i sa 4 – 2 u seriji zakazali finale sa Warriorsima. Posle prva dva poraza u seriji Toronto je zabeležio četiri pobede u nizu i zasluženo izborili plasman u veliko finale.

Do istorijskog plasmana predvodio ih je Kawhi Leonard sa 27 poena, 17 skokova i 7 asistencija, no vrlo lošim šutem za tri (1 od 8) gde je pogodio kada ja najvažnije – u samom finišu meča! Siakam je dodao 18 poena, Lowry 17 uz 7 asistencija, dok je ponovo sjajan bio VanVleet koji je sa klupe dodao 14 poena (4 od 5 za tri). Ukupno je klupa Raptorsa (VanVleet, Ibaka, Powel) postigla 32 poena. Na drugoj strani Giannis je dao 21 poen, uz 11 skokova i polovičan učinak sa linije slobodnih bacanja (5 od 10). Lopez je dao 18 uz 9 skokova, dok je nešto bolji u ofanzivi nego na prošloj utakmici bio Middleton (14 poena, 4 od 8 za tri).

U velikom finalu Toronto će igrati protiv aktuelnog šampiona Golden Stejt Voriorsa i imaće prednost domaćeg terena, što znači da će se prve dve utakmice igrati u Torontu.

Bucksi su otvorili meč, odigrali su odlično prvu četvrtinu, delovali su moćno, sigurno i precizno, i već su nakon prve deonice stvorili velikih +13. Iako su Raptorsi to stizali, i smanjivali prednost, sve do sredine treće četvrtine prednost Bucksa je bila konstantna i – dvocifrena. U tom periodu Milwaukee je imao i rekordnih +15, no to je bio znak da se upali – Kawhi Leonard. Pri rezultatu 76 – 61 kreće Leonardov show. Uzeo je loptu, u odbrani hvatao defanzivne skokove, u napadu nalazio nemoguća rešenja, inicirao seriju 10-0, od čega je osam njegovih poena i doveo Toronto pred poslednjih 12 minuta na svega pet poena zaostatka.

U poslednjoj četvrtini Toronto nastavlja seriju i bez Leonarda, Bucksi kao da su se ugasili. Sa jedne strane vidimo snažnu i fanatičnu odbranu (koja na kraju donosi i pobedu), na drugoj strani vidimo na momente nesigurnog Giannisa, ali i Brooka Lopeza koji drži Buckse u igri sve do kraja. No, Raptorsi imaju više raspoloženih igrača – Kawhi, Siakam, Lowry, Gasol, svi daju svoj doprinos u ovom momentu za pobedu domaćina.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. On je košarkaški antijunak i najbolji igrač na planeti! - Ostatak Sveta
  2. Toronto Raptors 2019: Put do prve NBA titule! - Ostatak Sveta
  3. Ne bodi se s rogatima! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*