NBA dobija Kup?

adam silver
Screenshot/Twitter

U svojoj eri na čelu NBA Lige, Adam Silver je uveo dosta promjena. Najveća je ona što se tiča NBA drafta, gdje je uvelike smanjio šanse ekipama koje tankiraju tijekom regularne sezone zbog boljeg picka. Također je išao oklašati ekipama i smanjiti broj back to back utakmica.

“Allstar jednostavno ne funkcionira”

Baš zbog problema umora, Silver je razmatrao da skrati regularnu sezonu. No, kako je NBA Liga striktno poslovna to bi donijelo dosta gubitaka, kako samim ekipama, tako i igračima. No, i dalje želi promijeniti nešto. Sistem Allstara mu se nikako ne sviđa, jer to je počela biti utakmica bez ikakvog značaja, ikakvog žara i želje. Razmatra opcije kako da promijeni Allstar, ali isto tako da malo “probudi” i regularnu sezonu.

Silver će razmotriti da tijekom Allstar vikenda ubaci jedan mini-Kup, kao što imamo u svakoj nogometnoj Ligi u Europi. Format se još uvijek ne zna, no ovu ideju Silver ozbiljno razmišlja da implementira. Druga opcija je da se taj turnir igra koncem regularne sezone, sa 7-10 ekipa, te da pobjednici izbore nastup u playoffu. Tako da konačni poredak u regularnoj sezoni, ipak ne bi bio konačan…

Ova ideja je još uvijek u razmatranju, no svakako se čini kao zanimljiv prijedlog. Regularna sezona ima stvarno dosta utakmice, a ponekada ekipe izgledaju nezainteresirano. Ovakvim “razbuđivanjem” te šansom da dođu do trofeja, puno lakše nego do prstena, sigurno će probuditi neke ekipe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*