“Istina” riješila misteriju

Screenshot/Youtube

Prije točno 11 godina svjedočili smo najvećem NBA derbiju u Finalu Lige. Igrali su Boston Celticsi i Los Angeles Lakersi. To je bila prva godina “super ekipe” Kelta, te godina u kojoj su uzeli i svoj NBA prsten. KG i Allen su stigli i odmah lansirali Boston prema Finalu. “Veliku trojku” sa navedenom dvojicom činio je i Paul Pierce, tada već legenda Kelta koji je čitavu svoju karijeru bio u Zelenom dresu.

Pierce je inače rođen u Los Angelesu i cijelo je djetinjstvo proveo navijajući za Magica i Lakerse, a Kelte nije mogao ni smisliti. No, s vremenom je zavolio Kelte i postao njihov junak. U tom legendarnom Finalu prvu utakmicu obilježio je baš Pierce. Lakersi su u treću četvrtinu ušli s vodstvom od 5 razlike. Tada se razmahao Pierce, ubacio nekoliko šuteva zaredom, no Lakersi su se uspjeli držati iznad vode.

Polovicom treće četvrtine, Perkins je nezgodno zakačio Piercea i “Istina” je pao na pod i previjao se od boli. Iznešen je sa terena u rukama suigrača, te je odvežen u svlačionicu u kolicima. Odmah se čini malo, “teatralno” što je i potvrđeno samo 2 minute kasnije kada se Pierce vratio na parket.

Publika nije marila, Pierce ih je probudio, pogodio još dvije vezane trojke, te praktički prelomio utakmicu. Kelti su na kraju došli i do prstena te sezone, dobivši Lakerse s ukupnih 4-2 u seriji.

Prava “Istina”

Odmah na prvu su kolica bila malo pretjerana i sumnjiva, pogotovo jer se tako brzo vratio na parket. Pierce je na Twitteru potvrdio naše sumnje i priznao što se zapravo dogodilo. Tijekom utakmica nije bilo povrede koljena, već je “Istinu” malo “pritislo”, odnosno morao je otići na WC. Prema njegovom priznanju malo je “pobjeglo” pa je zato morao sjesti u kolica. U svlačionici je “otresao povredu” očistio se i vratio na parketu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*