Priprema se teren za Kyriea!

U jeku Finala Lige dvije ekipe su odradile odličan trade. Netsi su poslali Crabbea i svoj 17. pick (uz pick prve runde 2020. i druge runde 2021. godine) u Hawkse za Taureana Princea i pick druge runde 2020. godine.

Netsi su ovim potezom oslobodili prostor pod capom te sada imaju mjesta za dva max ugovora. Jedan vjerovatno ide Russellu, a drugi po svemu sudeći Kyrie Irvingu. Već neko vrijeme spekulira se kako su Irvingov prvi izbor baš Netsi. Kako je za Russella zagrizlo nekoliko ekipa, ovime su osigurali njegov ostanak, te vrlo vjerovatno Kyriev dolazak. Prostora pod capom imaju, a s Irvingom postaju jako opasna ekipa.

Također Prince je već sada bolji igrač od Crabbea, uz to i dosta mlađi. Mogao bi se vrlo dobro uklopiti u ovu ekipu Netsa pogotovo ako stigne Kyrie. Netsi bi imali Allstar bekovski duo u Russellu i Irvingu, dok bi s klupe ulazili Dindwiddie i LaVert. Atkinsom će imati na raspolaganju ponajbolju bekovsku rotaciju Lige.

S druge strane su Hawksi. Potezima u posljednje vrijeme pokazali su da imaju itekako sposobnu upravu i GM-a koji zna što hoće. Dobili su veterana kojem iduće sezone ističe veliki ugovor, a ono što je još bolje – sada imaju čak 3 picka u prvoj rundi nadolazećeg drafta. Uz svoje 8. i 10. pick sada imaju i 17. pick Netsa. Uz to imaju i dva picka druge runde. Ovo bi Schlenk mogao iskoristiti da možda dođe i do Top 5 picka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*