Čovek sa zadatkom da ruši velike ‘dinastije’!

SportsCenter / screenshot

Ratnici su nakon dugo vremena na koljenima. Raptorsi su ih razbili u njihovoj dvorani, te suvereno koračaju prema svom prvom NBA naslovu. Istina, Ratnici su dosta opterećeni povredama, no to nikako ne treba umanjiti sjajne igre koje pružaju Raptorsi. Točno znaju što treba raditi u svakom trenutku, obrana je čvrsta, rotacija pravovremene, dok je u napadu protok lopte sjajan,a za sve ostalo pobrine se Kawhi Leonard.

-“Nisam ovdje da rušim rekorde…Ovdje sam da pobijedim”- kratak i jasan je bio Leonard nakon utakmice. Čak i nakon prošle pobjede, vidjelo se da su Raptorsi “locked in” za ovu seriju. Naime, dobili su Warriorse u gostima, poveli (tada) sa 2-1 u seriji, no u svlačionici nije bilo nikakvog slavlja. Posao nije bio obavljen do kraja. Već idući meč su ponovno izašli na teren, opet odradili posao i sada imaju 3-1 i meč loptu na domaćem terenu.

Leonard je ovaj playoff bio maestralan. Slobodno možemo reći da je ovaj playoff u rangu Najvećih. Samo u Finalu postiže preko 30 poena uz vrlo dobru efikasnost, te sjajnu obranu. Radi sve na parketu, te nema govora o tome tko će biti MVP ako Raptorsi uzmu naslov.

Ukoliko dođe do toga bio bi to Kawhi drugi trofej MVP finala, ali i drugi veliki skalp. Podsetimo se da je 2014., kao mladi igrač Spursa, bio maestralan u finalnoj seriji protiv Lebronovog, Wadeovog i Boshovog Miamia koje je sprečio da osvoje treći uzastopni prsten. Ujedno je time stavio tačku na jednu veliku košarkašku dinastiju sa Floride koja se raspala Lebronovim odlaskom u Cleveland.

Da li je sada na redu sličan scenario? Warriorsi takođe jure treći uzastopni prsten, bili su apsolutni favoriti u ovom prvenstvu pa i pred finale NBA svi su im davali više šanse. No, Kawhi je Kawhi, za njega nema mnogo priče do – terena i košarkaške lopte.

Sports Reaction Videos

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*