Spremni smo!

ESPN

10. jun

Warriorsi se nalaze u ,za njih, čudnoj poziciji. Gube 3-1 u seriji, a naslov je sada dalji nego ikad. Moraju ponoviti ono što su jedino Cavsi do sada uspjeli i to baš protiv njih. Preokrenuti 3-1 u Finalu. Curry je izjavio kako su spremni, te da svi vjeruju u povratak. -“Tko zna kako će sve ovo završiti. No svi koji budu igrali u utakmici broj 5 znaju što treba raditi i siguran sam da će dati sve od sebe da obavimo posao.”- rekao je Curry.

Durant se možda vraća, tako da šanse Warriorsa malo rastu, no pitanje je i u kakvom je stanju KD. Treba im čudo da se vrati, no ako netko to može napraviti onda su to Warriorsi.
8. jun

Fred VanVleet, buldog Raptorsa, koji daje sjajan učinak sa klupe kako u odbrani tako i napadu, imao je ozbiljnu nezgodnu tokom poslednjeg meča. Van Vleet je dobio laktom u lice pa je ostao bez zuba i okrvavljenog oka. Zaradio je sedam šavova, no njegova povreda ipak nije ozbiljnija pa je nakon intervencije dobio zeleno svetlo da se vrati u igru.

7. jun

Kada je trenutni rezultat u finalnoj u seriji u pitanju, brojevi baš i nisu na strani Golden Stejta. Ako Voriorsi postanu šampioni NBA lige, biće tek 12. tim kojem je pošlo za rukom da dobiju NBA finale, a da su gubili 1-2 posle tri utakmice. Mnogo je češće da tim koji povede 2-1 završi kao šampion, a to se dešavalo čak 47 puta.

Ono što međutim “ratnicima” ide na ruku je skorašnja istorija NBA finala. Od 2011. godine se šest puta desilo da jedan tim ima prednost 2-1 posle tri duela, a čak četiri puta su timovi uspeli da preokrenu rezultat. To je pošlo za rukom Dalasu 2011, Majamiju 2013, Golden Stejtu 2015. godine i Klivlendu godinu dana kasnije.

6. jun

Ponovo se javio Draymond Green. Nije nimalo uzbuđen zbog poraza u Oracle areni. Najavljuje borbu do poslednjeg daha i osvajanje novog prstena, trećeg u nizu, za svoj tim!

“Warriors in 6,” kratak je njegov komentar!

Image may contain: 3 people, text

5. jun

Prvu utakmicu Finala obilježio je Pascal Siakam. Krilni igrač Raptorsa odigrao je jednu od najboljih debitantskih utakmica u Finalu u povijesti Lige. Ubacio je Greenu 32 poena, uz vrlo veliku efikasnost, te vodio Raptorse do 1-0. Nakon utakmice Green je pohvalio Siakama, no isto tako je dodao kako se to više neće ponoviti. Da ga je podcijenio, te da mu je jednostavno dopustio previše.

Ovaj puta Green je pokazao da je čovjek od riječi. Totalno je limitirao Siakama u utakmici broj dva. Ubacio je samo 12 poena, uz loših 5/18 iz igre, te 0/6 iza linije 7,24. Ogromna promjena u odnosu na prvu utakmicu. Green je odradio posao, limitirao je Siakama te je to bio jedan od ključeva pobjede.

4. jun

Kako prenosi Sport klub, jedan navijač Golden Stejt Voriorsa uspeo je čak da obori rekord, kada je u pitanju cena karte za finalne utakmice.

On je za dve karte pored terena za utakmicu broj 4 izdvojio čak 101.000 dolara, ili 50.500 po jednom mestu.

Inače, Golden Stejt je putem svog sajta prodao još nekoliko kompleta karata po veoma visokim cenama.

Jedan je koštao 93.200 dolara, drugi 88.388. Amerikanci definitivno ne štede novac kada je dobra zabava u pitanju.

*****

Prema kladionicama iz Las Vegasa, Steph Curry je najveći favorit za MVP-a NBA finala, dok mu je najbliži Kawhi Leonard. Sigurno da će nijanse odlučiti, ali i vrlo važna stvar – ko će uzeti titulu prvaka!

Uz njih najveće šanse za ovu titulu ima i Draymond Green, jedini igrač iz šampionske postave koji nema problema sa povredama i koji igra fantastično ovaj play off! On u dosadašnjih 18 mečeva beleži 13.3 poena, 9.9 skokova i 8.3 asistencija.

Svi ostali (Klay Thompson, Kevin Durant i Pascal Siacam) su daleko iza i nemaju previše šanse za ostvajanje trofeja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*