Kobna greška trenera Raptorsa!

screenshot

Trener Nick Nurse napravio je nešto što iskusni treneri u NBA ne bi nikada uradili. Posebno ne kada su pred osvajanjem titule, i kada njihov tim igra fantastično. Zvao je time out!

Raptorsi su na 3 minute do kraja petog meča, posle 10 vezanih poena Kawhi Leonarda, imali velikih 103 – 97, i jednom nogom su bili na šampionskom postolju.

Warriorsi na uspevaju poentirati u narednom napadu, i Toronto ima loptu na manje od tri minute i sa velihi plus šest. A trener Nike Nurse traži tajm aut.

Čini se da je to bio ključan potez trenera Ratorsa – na štetu svog tima! Raptorsi nakon toga nisu više isti tim, izgubili su ritam, popustili u odbrani, a u napadu nisu imali rešenja.

Warriorsi su vezali tri trojke, a jedini poen bio je Lowryjev kada su sudije dosudile ‘silaznu putanju’ nakon blokade Cousinsa.

Priliku za preokret, pri 105 – 106, imali su Raptorsi 15.7 sekundi do kraja, Kawhi je okružen dvojicom igrača, loptu doturaju do Lowryja koji iz levog ugla katastrofalno šutira za tri poena i pogađa konstrukciju koša.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*