Novac me ne zanima

Screenshot/Twitter

13.jun

Rijetka je pojava netko kao Kemba Walker. Iako je prošle godine govorio kako želi otići iz Hornetsa, sada se to čini kao totalno nerealna opcija. Kemba je izjavio kako ga zanima samo potpis s Hornetsima, te je čak spreman uzeti manje novaca kako bi ekipa bila konkurentnija. Ugovor mu ističe, a ima pravo na supermax, no zapravo želi manji ugovor kako bi Hornetsi mogli potpisati pojačanja. Rijetki su slučajevi kao što je Kemba, koji je čak izjavio kako bi i karijeru volio završiti u ovoj ekipi. Spominjali su se potpisi za Knickse i Mavse, no čini se da ništa od toga. Kemba ne ide nigdje!

 

12.jun

Očekivalo se, a sada je i potvrđeno. Kyrie Irving će postati neograničeni slobodni igrač. Nakon ovakve sezone Kelta, ovo je bilo i očekivano. Ovo ne znači nužno da Kyrie odlazi iz Bostona jer on može potpisati novi ugovor i s Keltima, no sada se otvaraju vrata Netsima koji su opasno zagrizli. Kyrie je također zainteresiran, a nedavnim tradeom su oslobodili prostor pod capom kako bi mogli potpisati 2 max igrača. Moguće je da čekaju i Duranta, no Irvinga bi svakako trebali potpisati.

Mnogi su sumnjali, no KD je pokazao srce šampiona i vratio se na parket protiv Raptorsa. Nažalost, završilo se najgorim mogućim ishodom. KD se povredio i u taboru Ratnika sumnjaju na najgore, pucanje ahilove tetive. Ukoliko se ove crne prognoze zaista ostvare, KD bi mogao biti izvan parketa dobar dio iduće sezone, te je pitanje u kakvom će se stanju vratiti. Usprkos tome, većina ekipa ga i dalje jako želi u svojim redovima i ne libe mu se ponuditi max ugovor. Warriors, Knicksi, Clippersi, Netsi i Lakersi su i dalje voljni ponuditi max Durantu, usprkos povredi. Tako da se KD ne mora brinuti za svoju budućnost, a možemo se samo nadati da povreda ipak nije ozbiljnija.

 

11. jun

Pelikani već nekoliko dana slušaju sve ponude za Davisa. Još uvijek ne znamo niti kakve su ponude za njega, no znamo gdje bi AD volio završiti. Njegove preferirane destinacije su Knicksi ili Lakersi. Za ove dvije ekipa bi se dugoročno vezao, nakon što mu istekne tekući ugovor. No, Pelicansi ga mogu tradeati gdje god hoće, a čini se da baš i ne žele da to budu Lakersi. Ostaju Knicksi kao najvjerovatnija opcija, no pitanje je što oni mogu ponuditi. Ako daju previše, onda je AD u istoj situaciji kao što je bio u Pelicansima…

10.jun

Navijači Bostona nikako ne mogu biti zadovoljni s proteklom sezonom. Ekipa se totalno raspala u playoffu, a velike promjene ih očekuju na ljeto. Prvo i osnovno, moraju vidjeti što će Irving odlučiti. Slobodan je igrač, a čini se da nekako naginje prema Netsima. Boston svakako nije isključen, a Ainge uz to radi na pojačanjima. U pregovorima su s Pelicansima oko Davisa, žele potpisati Roziera, a isto tako Ainge ima i spreman play B ako Davis je  dođe. Počeli su pregovore s Rocketsima oko Clinta Capele, te su ozbiljno zainteresirani za njega.

 

9. jun

Miami Heat je ove sezone opet propustio playoff. Povrede su igrale dosta veliku ulogu u tome, Dragon je propustio većinu sezone, Waiters također, no i bez toga moramo priznati da je Heat talentom dosta limitirana ekipa. Riley želi okrenuti novu stranicu, te su odlučili “zaviriti” u Houston. Morey je stavio cijelu ekipu na trade block, a Heat je konkretno zainteresiran za Paula, Gordona i Tuckera. Ključne članove ekipe. Kako su svi postali dostupni, Morey će sigurno poslušati ponudu, no pitanje je što Miami može ponuditi.

 

8. jun

Boban Marjanović je trenutno na zasluženom odmoru prije početka priprema za reprezentaciju. Odigrao je odličnu sezonu u dresu Clippersa i Sixersa u koje je stigao putem tradea. Bio je odlična zamjena za Embiida, mogućnost da Brown zaigra malo drugačiju košarku, te je dominirao kada je za to dobio priliku. Bobi je također uživao u Philli, te je izjavio kako bi sigurno volio ostati u ekipi. -“Zasada se još ništa ne zna, no nekih 90% sam siguran da ostajem. Svidjelo mi se u Philli, tako da zašto ne.”- iskren je bio Bobi. Sada su na potezu Sixersi. Teško da će naći boljeg backupa za Embiida, te vjerujemo da će ostaviti Bobija u ekipi i narednu sezonu.

 

6.jun

Moreyu je dosta ispadanja iz playoffa. Ova ekipa je razočarala, te su nedugo nakon ispadanja od Ratnika svi stavljeni na trade block. Čak i Chris Paul. No, prema posljednjim informacijama, Rocketsi su malo izmijenili plan. Paul izgleda ostaje, ali posljednjih dana agresivno nude trojicu igrača: Capelu, Gordona i Tuckera. Dosada nezamjenjivi članovi ekipe na izlaznim su vratima. Sva trojica su dostupna, kao i ostatak ekipe izuzev Hardena. Paul nominalno nije na trade blocku, no ukoliko stigne dobra ponuda i on bi mogao biti bivši.

 

5. jun

Novopečeni Allstar D’Angelo Russell očekivano ima dosta ponuda na stolu. Ovo ljeto će postati slobodan igrač, a vjerujemo da će Netsi dati sve da ga zadrže. No to ne znači da mu ostale ekipe neće ponuditi ugovor. Čak 4 ekipe osim Netsa stoji u redu za Russella. Prvi je Magic kojima je potreban play, Jazzeri, Wolvesi i Pacersi. Očekuje se da Russ popriča sa svim ekipama, no vjerujemo da će na kraju potpisati produženje sa Netsima. Isto tako, čini se kako je Irving praktički odlučio da će doći i on u Netse, tako da Brooklyn od iduće sezone izgleda ima Allstar backcourt.

4. jun

Odavno zaboravljeni ‘junak’ prošlogodišnjeg finala, JR Smith koji za Cavse nije igrao ove godine mogao bi u toplije krajeve. Kako javljaju pojedini mediji za njega je zaintetesivan Miami Heat.

*****

Razočaravajuća je sezona iza Oklahoma Thundera. Još jednom su zapeli u prvog krugu doigravanja, te tako razočarali navijače. Russ je imao TD prosjek, PG gotovo MVP sezonu, no u krivom trenutku su pali u formi i Blazersi su to iskoristili. Presti je izgleda uvidio da su potrebne promjene, tako da su Thunderi jako zagrizli za Bradley Beala. Bek šuter Wizardsa je imao fantastičnu sezonu u odstustvu Walla. Nije uveo ekipu u playoff, no s obzirom na okolnosti nije niti mogao nešto više napraviti. Za njega bi Presti napravio paket između Adamsa, Granta, Ferguson i pickova te probao još jednom napraviti Veliku trojku

 

 

Blazersi traže rešenje na centarskoj poziciji, igrača poput Jusufa Nurkića koji bi bio komplementaran sa Kanterom i bio bi izrazito koristan u odbrani. Jedna od opcija o kojoj se razmišlja je i Joakim Noah, koji je oživeo svoju karijeru u Grizzliesima, a nekada je bio jedan od najboljih centara i odbrambenih igrača lige.

3.jun

Jedan od mnogih slobodnih igrača ovo ljeto je i Ricky Rubio. Španjolski playmaker je imao solidnu sezonu za Jazzere, no čini se kako će od iduće sezone imati novu ekipu. Jazz je već obavijestio Rubia kako im produženje njegovog ugovora neće biti prioritet ovoga ljeta, te će im izgleda biti samo backup opcija. Tako da je lako moguće da Rickya od iduće sezone gledamo u drugom dresu.

 

2.jun

Dosada se činilo kako Kemba Walker gotovo sigurno napušta Charlotte Hornetse. Opet je propustio playoff, a već je prošle godine izjavio kako mu dosta ne igranja u post sezoni. Tražio je izlaz iz Hornetsa ili da bar osnaže ekipu. Nije dobio niti jedno niti drugo. Ostali su i dalje prosjek. Činilo se kako će Kemba napustiti Hornetse po isteku ugovora, a Mavsi, Lakersi i Knicksi već stoje u redu za njega. Ali, nedavno je izjavio kako su Hornetsi za njega prioritet. -“Moram reći kako je Charlotte definitivno moj prioritet. Ovdje me svi znaju, igram tu 8 godina. Rijetko tko dobije priliku igrati u jednoj ekipi čitavu karijeru.”- rekao je Kemba i možda nagovijestio ostanak u Hornetsima.

 

1. jun

Dobre vijesti za Raptorse ne staju. Osim što su stigli do povijesne pobjede protiv Warriorsa, čini se da su uspjeli i zadržati svog najboljeg igrača. Leonard je stigao putem tradea u Raptorse, a ostala mu je još jedna godina ugovora. Na početku činilo se kako Leonard više naginje da potpiše sa nekom drugom ekipom nakon isteka, ali stvari su sada totalno drugačije. Leonardu se sviđa u Kanadi, Raptorsi su itekako konkurentni, a on je uvjerljivo najbolji igrač. Raptorsi će naravno napraviti sve da ga zadrže, a čini se da su uspjeli. Prema glasinama, Leonard će potpisati produženje s Raptorsima. Ugovor će biti sličan Durantovom, odnosno kratkoročan. Bolje išta nego ništa, a tko ne garantira da će nakon toga Leonard potpisati max za Raptorse. Pogotovo ako ove sezone sruše Ratnike i uzmu naslov.

 

29. maj

Morey na sve načine pokušava srušiti Warriorse. Već nekoliko godina su mu neprelazna prepreka do naslova. Ove sezone su možda imali i najviše šansi, no uprskali su stvar. Nakon utakmice sukobili su se Paul i Harden, dok je Cp3 cijele sezone izražavao nezadovoljstvo planom igre. Kako prenosi Woj, Morey će napraviti sve da srušit Warriorse, tj prvenstveno da ojača ekipu. Čak ni Paul nije nedodirljiv. Izjavio je, u slučaju dobre ponude, Paul može pakirati kofere i da su Rocketsi otvoreni za trade. Pitanje je samo tko će uzeti Paulov ugovor…

 

28. maj

Od otkaza u Cavsima Ty Lue je još uvijek nezaposlen. Činilo se da je na korak do Lakersa, no na kraju se nisu uspjeli dogovoriti oko uvjeta. No, nije bez ponuda. Ona posljednja je stigla od Rocketsa, ekipa koja već nekoliko godina ne uspijeva doći do Finala. Rocketsi žele zaposliti Luea kao pomoćnika D’Antoniu. Čini se da u njemu vide ono što im fali za rušenje Warriorsa, jer Lue je bio trener koji je jedini uspio srušiti Ratnike u posljednjih 5 sezona.

 

27. maj

Carmelo Anthony ima novi klub! On je postao igrač New Zeland Brakersa, koji igraju u prvoj ligi Australije! Desetostruki All Star, koji je protekle sezone odigrao tek 10-ak mečeva za Rocketse, trejdan je u Bullse koji su ga otpustili još 1. februara!

Tokom 17 sezona u NBA Melo je ostvario prosek od 24 poena, 6.5 skokova i tri asistencije. Draftovao ga je Denver 2003. godine i u tamo je proveo osam sezona. Usledilo je sedam godina u Knicksima, pa sezona u Oklahomi.

26. maj

Kao što smo i pisali neki dan, Netsi su krenuli po Kyriea Irvinga. Ovo bi izgleda mogla biti realna opcija, jer Kyrie je zainteresiran za prelazak u Netse. Iz njegovog kampa dolaze informacije, da ukoliko Kyrie odluči napustiti Boston, Netsi će biti jedni od glavnih kandidata koje će razmatrati. Ukoliko ne uspiju potpisati Davisa ili Duranta uz Irvinga, Netsi neće imati ništa protiv da upare Russella i Irvinga u petorci. Netsi bi uskoro mogli imati Allstar dvojac na bekovima.

 

24. maj

Razočaravajuća je sezona iza Lebrona i Lakersa. Uspio je izboriti tek treću AllNba petorku, a prvi puta nakon dugo vremena ne igra playoff. To je Lebrona natjeralo na razmišljanje, te je odlučio stvoriti super-tim. Trenutno je u kontaktu sa nekoliko slobodnih igrača. Već je bio na večeri sa dobro poznatom metom Lakersa, Anthony Davisom koji još uvijek želi u LA. Također u kontaktu je s Leonardom koji je trenutno možda i najbolji two-way igrača Lige. Osim njih, možda najizgledniji bi bio Jimmy Butler koji nije baš prezadovoljanj u Sixersima, te bi ga poveći ugovor sigurno doveo u Lakerse. Na kraju je tu još i Kemba Walker, koji nakon izbora u All-NBA može dobiti ogroman ugovor od Hornetsa, no pitanje je ima li ta ekipa budućnost.

23. maj

Sixersi po svemu sudeći neće moći zadržati Tobiasa Harrisa. On je jedan od najtraženijih slobodnih igrača na tržištu, a kako bi ga zadržali Sixersi će mu morati dati max ugovor. Na to vjerovatno nisu spremni,  tako da bi Harris mogao promijeniti ekipu. Za njega u redu stoji prekonekoliko ekipa. Glavni favoriti su Netsi i Mavsi, no tu su još Jazz, Pacersi, Kingsi, Grizzliesi… Gotovo polovica Lige želi Tobiasa, a Sixersi će morati platiti veliku cijenu ako ga hoće ostaviti u svojim redovima.

 

22. maj

U New Yorku nikad mirno. S nestrpljenjem čekaju ljeto i odluke slobodnih igrača, te naravno NBA draft, no prije toga će morati riješiti problem s Frankom Ntilikinom. Mladi Francuz koji je bio označen kao budućnost Knicksa zatražio je trade. Promijenio je agenta, te je odlučio kako bi svoju karijeru htio nastaviti u drugoj ekipi. Frank je izuzetno talentiran, no moramo priznati da u prošloj sezoni nije baš pokazivao znakove tog talenta. Često je bio nedorečen, te je imao lošu sezonu. Ni Knicksim nisu baš najzadovoljniji s njim, te bi se vrlo lako trebali dogovoriti oko razmjene.

 

21. maj

Ekipa Netsa je bila jedno od ugodnijih iznenađenja ove sezone. Ostvarili su jako dobar rezultat s obzirom na mladi roster koji imaju. Tako su u samo nekoliko godina došli do samog dna Lige, bez perspektive, pa sve do playoffa. No, tu ne misle stati, već žele još više. Prema posljednjih informacijama, njihov plan za ljeto je spojiti dvojicu Allstar igrača, Kyriea Irvinga i Anthony Davisa. Irving je slobodan igrač, a čini se da bi mu Netsi mogli biti primamljivi. Za AD bi morali odraditi razmjenu, no imaju dosta potencijala u svojem rosteru, a spremni su čak tradeati i svoj Allstara Russella.

 

20.maj

Dario Šarić baš nema sreće. Za kormilom Wolvesa ostaje Ryan Saunders. Sin slavnog Flipa će zadržati svoj posao, te i iduće sezone voditi Wolvese. Još uvijek nije poznato na koliko godina su produžili suradnju. U užem izboru bili su još i David Vanterpool i Juwan Howard, no ipak su se odlučili za koliko toliko provjerenu opciju. Nesreća za Daria je ta što nije dobivao baš puno šanse kod Saundersa, no nadamo se da će se to promijeniti iduće sezone.

19. maj

Jedna od najčudnijih ekipa u NBA su Phoenix Sunsi. Početkom prošle sezone dali su priliku Igoru Kokoškovu na mjestu glavnog trenera, a nakon samo jedne sezone uručen mu je otkaz. Ekipa Phoenixa je objektivno jedna od najslabijih u Ligi, no Igor je izvlačio iz njih koliko je mogao. Čini se da nije bilo dovoljno. No vrsni stručnjak kao Kokoškov neće dugo biti bez posla. Memphis Grizzliesi su također u potrazi za novim trenerom, a jedan od glavnih kandidata je baš Igor. Odradio je intervju s njima, te bi u idućih nekoliko dana trebalo biti poznato tko preuzima “Međede”.

 

18. maj

Glavna meta ovoga ljeta (osim Davisa) za Lakerse će biti Bradley Beal. Kako je nedavno predsjednica Pelicansa izjavila kako će tradeati Davisa u Lakerse samo preko nje mrtve, shvatili su da bi se možda trebali okrenuti drugim opcijama. Pogled bacaju ka Glavnom gradu, u redove Wizardsa. Njihov najbolji igrač Bradley Beal, ujedno jedan od najboljih bekova Lige će biti glavna opcija za momke iz LA. Ovo će možda biti izlazna karta Bealu iz Wizardsa, jer Wallu tek kreće supermax, a iako će moći platiti Beala, pitanje koliko će biti konkurentni. U zamjenu bi mogli ponuditi svoj 4. pick, te sigurno nekoga iz trolista Ball-Ingram-Kuzma.

 

Shaun Livingston bi mogao da se povuče iz košarke ovoga leta. Iskusni igrač Warriorsa rekao je za The Athletic da razmišlja o toj opciji još od aprila.

“Želim igrati, ali fizički to nije više to. Postaje sve gore. Kao ove godine. Nosio sam se sa povredama više nego bilo koje sezone ranije,” rekao je Shaun.

Livingston je u Warriorsima od sezone 2014-15, kada je osvojena prva titula, i sa njima se radovao tri puta. Za njega bi vrhunac i sjajan kraj karijere bilo osvajanje nove titule ovoga leta.

17. maj

Sixersi su imali velike ambicije ove sezone. Pogotovo nakon dovođenja Butlera, a kasnije i Harrisa. Ispali su u Polufinalu konferencije, Leonard ih je izbacio, Embbida bacio u plač, a čini se “otjerao” Butlera iz Phille. Jimmy se na svom Instagram profilu zahvalio suigračima i navijačima Sixersa na dosadašnjoj suradnji. Bilo je već govora da će Jimmy napustiti Sixerse, a čini se da je on sam potvrdio glasine. Kao moguća destinacija spominju se Netsi.

 

16. maj

Neuspjeh u ovogodišnjem izdanju playoffa potakao je Jazzere da porade na rosteru. Genijalnošću Snydera uspjeli su imati vrlo dobar regularni dio, no bez neke veće kvalitete u ekipi neće daleko u playoffu. Prema najavama, Jazzeri su ozbiljno zagrizli za dvojicu igrača, koja bi se odlično uklopila. Prvi je slobodni igrač, Tobias Harris koji vjerujemo da ne bi imao ništa protiv Jazza. Drugi je Mike Conley, legenda Grizzliesa. Kako Međedi žele Moranta na draftu, mogli bi se odlučili na trade Conleya, no zasada je to u povojima.

 

15. maj

Sin legendarnog Flipa Saundersa nije se baš iskazao na klupi Wolvesa. Pod vodstvom Ryana Saundersa nisu se uspjeli plasirati u playoff, a on nije uspio popraviti ono što je Thibs ostavio iza sebe. Turbulentna je sezona iza Wolvesa, a iduća bi im mogla biti ključna. Uskoro KAT-u ističe ugovor, a ako ovako nastave sumnjamo da će htjeti produžiti s njima. Tako da su se odlučili za još jednu promjenu trenera. Odlučili su intervjurati trojicu kandidata. Juwan Howarda, Davida Vanterpoola i Ryana Sandersa.

 

Draft lutrija je bila veliko razočaranje za Chicago Bullse. Trebali su biti u Top 5 pickova, nadali se čak i Top 3, a na kraju su završili na 7. mjestu. Kako je glavni cilj bio draftanje Ja Moranta, čini se da Bullsi mogu zaboraviti na to. Nema šanse da Ja padne sve do 7. mjesta kada su Bullsi na redu. To znači da će morati tradeati. Ukoliko ne uspiju dobiti neki višlji pick, Bullsi će krenuti do Los Angelesa po Lonza Balla. Prije nekoliko mjeseci već su bili zainteresirani za njega, no čekala se lutrija da vide gdje će birati. Kako neće birati nigdje gdje bi mogli uzeti Moranta, čini se da bi Lonzo mogao put Vjetrovitog Grada.

 

14. maj

Sezona Boston Celticsa je neočekivano rano završila. Nisu ponovili uspjeh iz prošle sezone, iako su sada imali čak i jaču ekipa. Izgleda samo po imenima. Irving nije uspio odvesti Kelte do FInala, a čini se da je ovaj neuspjeh svojevrstan kraj za ovu ekipu. Irving je na rubu da ode, a čini se da će izgubiti i drugog beka. Junak prošlogodišnjeg playoffa Terry Rozier će vjerovatno napusitit Kelte. Nije bio zadovoljan minutažom i ulogom, postao je tek treći bek u rotaciji iza Irvinga i Haywarda. Nedavno je izjavio kako je on bio taj koji je žrtvovao najviše za ovu ekipu, a bio je u pravu. -“Čini se da ću morati otići.” – sada je izjavio Rozier za kojega sigurno neće pomanjkati ponuda.

 

Tragično ispadanje Sixersa iz playoffa teško je palo svima u Philadelphiji. Leonard ih je rastužio, a Embiid nije mogao suspregnuti suze nakon poraza. Elton Brand se odmah nakon poraza bacio na posao, jer sada je izuzetno bitno kakvu će ekipu Sixersi imati iduće sezone. Harris i Butler su slobodni igrači, a loše igre Bena Simmonsa sigurno su zabrinule Branda. Tako da je izašla glasina kako ga se Sixersi žele riješiti i to ni za koga drugoga već Lebrona Jamesa. Još uvijek su daleko od konkretnog dogovora, no čini se kako su zainteresirani za taj trade.

 

13. maj

Jedna od najgorih ekipa Lige prošle godine, Cleveland Cavsi, bila je u porazi za novim trenerom. Larry Drew je izgleda bio samo privremeno rješenje, pa se uprava odlučila za novog stratega. I pronašli su ga. U NCAA Ligi. John Beilein, sada već bivši trener sveučilišta Michigan, postati će novi trener Cleveland Cavsa. Ugovor je potpisan na 5 godina. Nije prvi puta da se koledž treneri okušavaju u NBA, a dosta puta je to neslavno završilo. Može li Jim promijeniti nešto?

 

 

12. maj

Dolaskom Jasona Kidda, povećale su se šanse da Kyrie Irving potpiše s Lakersima. Njih dvojica imaju vrlo dobar odnos, Irving je već izjavio kako bi volio raditi s Kiddom, a kako je on postao pomoćni trener, čini se da je Irving počeo razmatrati i Lakerse kao ozbiljnu opciju. Karijeru Keltima je vrlo vjerovatno završena, a dosada su glavni favoriti bili Netsi. No, možda Irving ima želju ponovno zaigrati s Lebronom s kojim se “pomirio”, a osim toga sada je tu i Kidd…

 

10. maj

Rasulo u Lakersima. Nakon otkaza Waltonu, odlaska Magica Johnsona, na jedan vrlo bizaran način ovu je franšizu obrukao i njihov nekadašnji igrač – Tyron Lue koji je odbio trenersku poziciju.

Lebron James je nezadovoljan, nije očekivao da će jedna velika franšiza dotaći dno za samo jednu godinu. Stoga se razmišlja i o njegovom trejdu, a jedan je posebno interesantnan za nas. Poslednje glasine su da Denver Nuggetsi ozbiljno razmišljaju o Lebronu i žele ga spojiti s Nikolom Jokićem te tako pokoriti NBA. Nuggetsi su i ranije bili zainteresovani za Lebrona, no sada su odlučni da se osnaže a za njega mogu ponuditi neke zanimljive igrače, poput Millsapa, Thomasa, pa i Garry Harrisa ili Wila Bartona.

*****

Knicksi će ovo ljeto svim silama pokušati privući najbolje slobodne igrače u New York + imati će sigurno visok pick na draftu. Plan A su im Durant i Irving, evenutalno Leonard, no ako im to ne uspije imaju plan B. Osim prvo navedenog dvojca Knicksi su ozbiljno zainteresirani za Kembu Walkera. Ako ih glavne superzvijezde odbiju, dovođenje Kembe uz možda Ziona bi sigurno podiglo ekipu na jedan novi nivo. Samo što je Kemba među traženijim igračima na tržištu. Pitanje je želi li u Knickse…

 

9.maj

Trenutno je zauzet igranjem playoff serije protiv Raptorsa, no Tobias Harris bi mogao igrati svoje posljednje minute za Sixerse. Stigao je ove sezone, no ugovor mu ističe koncem sezone, a iako bi ga Sixersi vrlo vjerovatno htjeli zadržati, dosta toga će ovisiti o ishodu ove serije. No, Tobias se ne mora bojati za svoju budućnost. Ponajbolja ekipa iz Zapadne Konferencije Utah Jazz bi žarko željela dovesti Harrisa. Čak su spremni ponuditi max ugovor. Sjajno bi se uklopio u ekipu kojoj je baš potreban netko s poenima u rukama poput Harrisa. Samo, još uvijek se tu nešto pita i Sixerse…

 

Činilo se prije samo nekoliko dana kako je suradnja Luea i Lakersa gotova stvar. Čekalo se samo da se riješe formalnosti, no na kraju od potpisa neće biti ništa! Lue je odbio ugovor koji su mu ponudili Lakersi. Prvo, htio je 5-godišnju suradnju, a LA mu je ponudio 3 godine, te je htio više novaca. Lakersi nisu bili spremni na kompromise, te su pregovori stopirani. Okrenuli su se drugim kandidatima, a po svemu sudeći od Luea neće biti ništa.

 

7. maj

Donedavno nije bilo dvojbe za Klaya Thompsona. Trebao je potpisati produženje s Warriorsima i to se činila kao gotova stvar. Klay naravno još uvijek želi ostati u Golden Stateu, no želi biti i plaćen. Prihvatiti će samo max ugovor od Warriorsa, a ukoliko ponuda bude nešto niža onda će dobro razmotriti sve opcije. Željena destinacija su mu Clippersi, koji su “preko noći” postali popularniji od Lakersa. Pitanje je što će Warriorsi na ljeto, kome dati max ugovor, tko će uopće pristati na produženje? Neki odgovori će biti jasniji nakon završetka playoffa…

 

Boston je nakon tri vezana poraza od Bucksa na pragu izbacivanja iz play offa, a sinoć su pali i u svom Gardenu. Kyrie Irving je dao 22 poena, no šutirao je loše (7 od 22) kao i u celoj seriji. Odavno se spekuliše kako bi Irving ovoga leta mogao napustiti Boston, a jedna od destinacija je i New York, što znači da je ovaj All Star play možda odigrao i poslednju utakmicu u bostonskom Gardenu:

6. maj

Karl Anthony Towns ulazi u poslednju godinu svog ugovora sa Wolvsima, a kako najavljuju pojedini izvori to bi mu mogla biti i poslednja. KAT ne namerava ostati u Minnesoti, a klub već sada razmišlja o trejdu. Kako javlja Zach Buckley iz Bleacher Report-a, Sacramento bi mogao biti zainteresovan za ovog sjajnog centra, a u zamenu za njega bi ponudio paket igrača uključujući Buddy Hielda, Harry Gilesa, Nemanju Bjelicu, picka druge runde 2019 second-round pick, kao i picka prve runde 2020.

5. maj

Posljednjih nekoliko dana vlada potraga za trenerima. Sunsi su nedavno riješili svoje muke, Lakersi su također pred potpisom, a i Cleveland Cavsi traže rješenje. Prvi na listi želja im je Ettore Messina, trenutno Popov pomoćnik. Ettore je izuzetan trener, u Europi je stekao veliki ugled, a kod Popa je samo mogao napredovati. Već je prošlih sezona bilo priče kako će Ettore preuzeti nečiju klupu, no nije bilo konkretnih ponuda. Sve do ove Cavsa, te postoji velika mogućnost da ćemo još jednog europskog glavnog trenera (osim Šarasa koji bi također trebao dobiti posao u NBA)

 

4. maj

Protekle sezone već je bilo priče oko tradea Mikea Conleya iz Memphisa. Legenda “Međeda” je ipak odlučio ostati u ekipi, iako nisu imali nikakve šanse za dobar plasman. Ima ogroman ugovor, no iduću sezonu bi mogao dočekati u drugom dresu. Grizzliesi žele rebuild, a nakon drafta stvari će biti malo jasnije. Jedino što je sigurno da će za Conleya sigurno biti zainteresiranih. Jedni od glavnih kandidata su Sunsi, koji su nedavno imenovali novog trenera. Playmakersa pozicija je nešto s čime “kubure” već nekoliko godina, a Conley bi bio idealno veteransko rješenje.

 

3. maj

A Lakersi, ako je suditi po onome što prenosi Adrian Wojnarovski, ne planiraju tražiti druge kandidate za trenera, jer su se odlučili za Tyrona Luea. Ovaj nekadašnji igrač Lakersa, pa i šampion sa ovom ekipom, ponovo će kovati ‘šampionske’ planove sa Lebronom ukoliko se njegov angažman ostvari. Mnogi koji dobro prate NBA, i znaju Lebronovu narav, ne krije osmehe jer znaju da je Lue bio idealan trener za Jamesa, jer je najbolji košarkaš Lakersa vrlo vešto manipulisao njime na klupi, i zapravo je bio ‘trener na terenu’.

Sunsi su našli zamenu za Igora Kokoškova. Kako javljaju mediji, Monty Williams je novi trener franšize iz Arizone, i sa njima će potpisati petogodišnji ugovor. Williams je trenutno član stručnog štaba u 76ersima gde je pomoćnil Brethu Brownu.

*****

Protekla sezona je bila najbolja u posljednje vrijeme za Derricka Rosea. Uspio je ostati koliko toliko zdrav, te je konstatno pružao vrlo dobre partije. Wolvesi se na kraju nisu uspjeli plasirati u playoff, no Rose je, uz KAT-a, ostavio najbolji dojam u ovoj ekipi. Postaje slobodni igrač, a po svemu sudeći neće ostati međ’ Vukovima. Za njegove usluge najzainteresiraniji su Pistonsi. Blake i Drummond nisu mogli preko Bucksa ove godine, a Casey bi dolaskom Rosea dobio još jednu pouzdanu opciju s klupe. Nešto što sada baš i ne može računati.

 

2. maj

Sigurno najzvučnije imena ovogodišnjeg free agencyja biće Kawhi Leonard i Kevin Durant, koji bi mogli da zaigraju i za isti tim. I dok su se do sada u kontekstu ovoga najviše pominjali LA Clippersi, dotle se prema najnovijim informacijama u igru može uključiti i još jedan tim, ali sa Istoka – Brooklyn Netsi.

*****

Jedan od najtraženiji trenera na tržištu je Monty Williams. Prvo je bio među glavnim kandidatima za mjesto u Lakersima nakon odlaska Waltona, a sad je i prvi kandidat za klupu Sunsa. Sarver je neshvatljivo smijenio Kokoškova i njegov stožer, no to izgleda ne smeta Montyu te bi radije želio mjesto u Phoenixu nego u Lakersima. Što je i shvatljivo u jednu ruku. Neće biti toliko pod pritiskom u Phoenixu, no nakon ovakvog mijenjanja Igora nakon samo jedne sezone, čini se da ni u Phoenixu nije baš sve opušteno…

 

1.maj

Možda i najuzbudljivija ekipa iduće sezone bi mogli biti Mavsi. Iako nema Dirka, polako ali sigurno stvaraju vrlo dobru ekipu. Luka je tu već sada glavni, Zingis je prema najavama već na 100%, a izgleda da Cuban želi odraditi i dobar posao na tržištu slobodnih igrača. Vučević mu je jedna od želja, te bi s njim sigurno potrefio, a prema najavama prioritet su mu dva igrača. Prvi je Kris Middelton iz Bucksa, a nakon njega Kemba Walker iz Hornetsa. Puno realnije je da dovede Kembu, koji je “zatočen” u Hornetsima i opet nije izborio playoff. Middleton je iza Giannisa najbolji igrač Bucksa, tako da sumnjamo da će on ići negdje.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*