Šestorica Srba povukla prijave za NBA draft

screenshot

Svih šest igrača iz Srbije, uključujući i Zvezdinu nadu Borišu Simanića, povukli su svoje prijave sa ovogodišnjeg drafta. Uz njega to su jpš

Uz Simanića, prijave su povukli i Filip Stanić, Nikola Mišković i Andrija Marjanović (Mega Bemaks), Dalibor Ilić (Igokea) i Zoran Paunović (FMP).

To su učinala još 42 košarkaša iz inostranstva i dva igrača sa koledža.

Na draftu će se pojaviti dvojac iz Mege Goga Bitadze (Gruzija) i Adam Mokoka (Francuska).

Čak šestorica: Pogledajte ko se sve iz Srbije prijavio za NBA draft!

Boriša Simanić blistao je u finišu ABA lige, kada je protiv Budućnosti demonstrirao vrhunsku košarku.

Najmlađi član ekipe Milana Tomića je za 11 minuta na parketu uspeo da ubacio 10 poena, bez promašaja iz igre. Dodao je i pet skokova, tri asistencije i dve blokade, ali mnogo više su značile njegova energija, borba i žar čime je značajno doprineo pobedi crveno-belih.

Zanimljivo je da su Borišu, bukvalno ispred nosa crveno-beli oteli Barseloni.

“Mi smo pratili Simanića dve godine pre nego što je došao u Zvezdu. Bio je član Škole košarke Budućnost iz Bijeljine, koja je često s nama igrala prijateljske utakmice. Čak sam išao sa Mirkom Pavlovićem da se upoznam s njegovom porodicom i Darijom Cojićem, vlasnikom Škole košarke. Bili smo u kontaktu, ali nikako nismo uspevali da ga prelomimo da dođe u Zvezdu,” rekao je nekadašnji predsednik Crvene zvezde, Miloš Ninković za „Blic“.

Počeci…

Boriša je mladi krilni centar visok 209cm. Počeo je igrati u Bijeljini, a ubrzo je prešao u omladinski pogon Zvezde. Tamo je proveo čitavu karijeru izuzev prošle sezone kada je bio u FMP-u na posudbi. Borišu krase odlična skočnost i pokretljivost za visinu, te osim toga ima i jako mekanu ruku. Bio je prava enigma za protivnike u svojoj generaciji, pa je zato osvojio i nagradu za MVP Adidas next generation tournamenta, najjačeg turnira za mlađe kategorije.

1 Trackback / Pingback

  1. Bird dovodi Šamanića! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*