Sudijska greška vredna titule?!

EPA-EFE/WARREN TODA

Warriorsi i pored svih nedaća – povreda, preokreta pa i sudijskih odluka – trijumfovali u 5. meču finala i sa 106 – 105 su smanjili seriju na 3-2 i sada se dvoboj seli u Oakland.

Curry je sa 31 poenom predvodio Warriorse, Klay je dao 26, dok je Cousins dodao 14 poena. Green je bio na dve asistencije od triple doubla – imao je po deset poena i skokova i osam asistencija. Kevin Durent je odigrao samo 11 minuta i 57 sekundi, a postigao je 11 poena uz dva skoka, ali i 3 od 3 za tri poena.

Kawhi je završio sa 26 poena i 12 skokova, 6 asistencija i po dve ukradene lopte i blokade. Lowry je stao na 18 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Nešto više od dve minute delilo je Raptorse od najvećeg uspeha u istoriji. Vodili su tada sa 103 – 97, nakon deset vezanih poena Kawhi Leonarda, i – stali. Ipak je na drugoj strani bio aktuelni šampion, i igrači poput Stepha, Klaya, i Draymonda, koji znaju kako se pobeđuje. Tri vezane trojke ‘splash brothersa’ bile su dovoljne da preokrenu rezultati i donesu tesnu, ali zasluženu pobedu GSW-u.

GSW je bolje otvorio meč, vratio se Durant a njegovih 3 od 3 za tri poena i vrlo sigurno vođstvo tokom prve dve četvrtine pokazale su koliko on znači timu. Značajan doprinos dobroj igri šampiona dao je sa klupe i DeMarcus Cousins. U jednom momentu, prednost Warriorsa tokom treće deonice popela se i na +14, no tada Raptorsi preuzimaju kontrolu, a u poslednjih pet minuta svedočimo velikom preokretu.

Pri rezultatu 95 – 91 za Warriorse, prvo Powell iz kontre zakucava loptu, da bi potom Kawhi, koji je do tada bio vrlo skroman, daje dve trojke i dva vezana šuta za dva, i Toronto je na velikih 103 – 97. Warriorsi gube loptu, a Nurse traži time out. I tu sve staje za Toronto, čiji igrači potpuno gube ritam. Steph i Klay pogađaju iz čistih situacija koje im je Green omogućio sjajnim blokadama, odbrana Warriorsa je granitna, tako da ni Kawi, ni Gasol, ni Lowry ne mogu ništa.

Ruku na srce sudije su u nekoliko navrata donele nekoliko čudnih odluka na štetu GSW-a, poput poništenog koša Cousinsa, sviranja faula u napadu ovom igraču 15 sekundi do kraja. No, ni to nije pomoglo. Serija se seli u Oakland.

Uz sve kritike na račun suđenja, NBA liga je zvanično objavila kako je Toronto oštećen u petoj utakmici finalne serije, i to na 49 sekundi do kraja meča. Tada nije sviran faul Cousinsa nad Marcom Gasolom, gde je iniciran kontakt pri pokušaju šuta:

 

1 Trackback / Pingback

  1. Večeras je vrijeme da proigra - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*