Warriorsi godinu dana bez dvojca?!

NBA Buzz

14. jun

Nakon Kevina Duranta, koji će zbog povrede Ahilove tetive, pauzirati do 12 meseci, Golden State Warriorsi ostali su i bez Klaya Thompsona. On će na dužu pauzu nakon što mu je utvrđena povreda ligamenata kolena, a prema prvim prognozama pauziraće najmanje 8 do 10 meseci.

12. jun

KD je na putu za New York gdje će obaviti detaljne preglede ahilove tetive. Nažalost i dalje je najrealnija opcija da je pokidao tetivu, što je najgora moguća solucija. Moguće je čak i da se nikada ne vrati na 100%, jer takva povreda je možda i najgora za profesionalnog sportaša. Ružne scene smo vidjeli kada se KD povredio, a čitava dvorana je počela navijati. DMC i Curry su to već osudili, kao i svi igrači Raptorsa dok su bili na parketu. Nakon što su svi Raptorsi počeli smirivati publiku, ona se smirila, no svejedno je to bila jako ružna gesta.

Kako su Kanađani poznati kao jako pristojan narod, jedan navijač je poslao veliki buket cvijeća Durant, te mu se ispričao u ime svih Kanađana. -“Ne mogu vjerovati da su navijači navijali da e povrediš. Osjećam se posramljeno zbog takve reakcije, te ti se želim ispričati u ime svi Kanađana”-stajalo je u poruci.

 

 

11. jun

“Dao je svoje telo za nas,” kratko je rekao Steph Curry o novoj povredi Kevina Duranta, nakon nešto manje od 12 minuta provedenih na terenu. Warriorsi su ostvarili veliki trijumf, ali su ostali definitivno bez KD-a do kraja serije.

Sudeći premo ovome snimku, povreda je zaista ozbiljna, i pred Durantom je duga pauza:

Nažalost, crne prognoze bi se mogle obistiniti. Iz tabora Warriorsa su uvjereni kako je Durant pokidao ahilovu tetivu, te samo čekaju rezultate MRI-a kako bi to potvrdili. I prije je bilo sigurno da je Finale za njega završeno, no sada se čini da ga čeka duga pauza.

A navijači Raptorsa aplaudirali su kada je Durant povređen, što je značajno razbesnelo njegove saigrače, a posebno DeMarcusa Cousinsa:

No, kada su shvatili ozbiljnost situacije, a i na sugestiej Kylea Lowryja, navijači su promenili ploču – ispratili su velikog igrača aplauzima.

10. jun

Ipak nema odmora u Duranta i njegove povrede. Prema poslednjim informacijama KD je sve bliži da zaigra u petom meču finalne serije koji je noćas na programu u Torontu. On je izlistan kao ‘upitan’ za meč broj pet, a snimljen je i na poslednjem šuterskom treningu gde se jasno vidi da je u zavidnoj šuterskoj formi, ali da još uvek vrlo oprezno doskakuje:

Da odmorimo malo od Duranta i njegove povrede. Za njega ćemo znati netom prije utakmice hoće li zaigrati.

Igrač od kojeg ovisi franšiza Wizardsa, John Wall dobro se oporavlja od povrede ahilove tetive. Wall je istakao kako napreduje, te polako ali sigurno svaki dan trenira kako bi povratio snagu u nogu. Zasada još uvijek nema indikacija kada će se vratiti, no trebao bi biti spreman za iduću sezonu. Neki su nagađali kako neće uopće igrati ove godine, no Wall bi se trebao vratiti prije toga. Wizardsi najviše ovise o njemu, jer sada mu kreći ogromni supermax koji je potpisao. Ako se pokaže da se neće vratiti na 100% nakon povrede, Wizardsi su u velikom problemu.

9. jun

I taman kada su svi pomislili da Warriorsi moraju dalje bez Duranta, stiže vest kakoje KD dobio odobrenje lekara da se pridruži treninzima sa ekipom. I to manje od dva dana od možda presudnog petog meča finala.

Da li će Durant zaigrati u play offu, da li će odigrati još koji meč u dresu Warriorsa sa kojima je uzeo dva prstena i dve titule MVP-a finala? Tračak nade postoji. No, postoji i veliko ogorčenje! Zašto o stanju povrede Kevina Duranta niko ništa ne zna, ni organizacija Warriorsa, ni trener Kerr? U čemu je tajna njegove misteriozne povrede zbog koje ga već nema mesec dana u play offa.

Kako mogu Kevon Looney, DeMarcus Cousins, Klay Thompson pa i Steph Curry da igraju sa povredama, a KD ne može. Zašto se on ne oglašava?

Mnoga su pitanja koje tim iz Oaklanda ima. Navodno postoji i nezadovoljstvo u svlačionici činjenicom da ih je KD ostavio da se bore sami. Iako ih bodri pored terena, odsustvo KD-a se značajno oseća na terenu.

A tajna njegove povrede, za sada, još uvek ostaje tajna.

8. jun

Warriorsi očigledno ne mogu bez Duranta. I dok se bez njega nižu porazi u finalu, a ofanziva je svedena na Curryja i Thompsona, od lekarskog tima ne stižu baš povoljne vesti.

„Durant nije spreman, telo mu nije spremno, treneri ne veruju da će se vratiti za petu utakmicu, ne veruje ni on,“ napisao je ESPN o Durantovom povratku.

„Pokušao je u četvrtak na treningu raditi punim intenzitetom, ali nije uspeo. Frustrirajuće za sve u zgradi, osobito za Kevina“

Da li ovo znači da Duranta nema do kraja serije, i da je KD možda tog 8. maja protiv Rocketsa odigrao svoju poslednju utakmicu za Warriorse?

7. jun

Svaki dan nova informacija, ali ovaj puta je dobra za navijače Warriorsa. Više optimistična nego dobra… Kevon Looney bi izgleda mogao biti spreman za ovu seriju. Povredio se u drugoj utakmici, a prve prognoze su bile neumoljive, out do kraja Finala. Koliko su se Raptorsi šetali kroz reket u trećem meču, jasno je koliko Looney fali svojoj ekipi. Uprava Ratnika je objavila kako ipak postoji mogućnost da Looney zaigra, no ništa prije 6. ili eventualno 7. utakmice.

Kerr je nadodao kako ipak očekuje Duranta u jednom od narednih mečeva, no nekako čisto sumnjamo da će se to desiti. KD je tek počeo trenirati s ekipom, što znači da bi u idealnim uvjetima izvan terena bio još najmanje tjedan dana, ako ne i više. Kerr je ipak optimističan, te se nada da će imati KD-a na raspolaganu kada se serija opet vrati u Toronto.

6. jun

Warriorsi su na velikim mukama. Povrede su ih desetkovale a Raptorsi su to znalački iskoristili u meču finala broj 3.

Kevon Looney je defitivno out, i neće ga biti u ovoj sezoni. Kevina Duranta nema već skoro mesec dana, dok je Klay Thompson propustio svoj prvi meč u play offu u karijeri. Doktori su mu savetovali da ne igra, Klay je bio jako uporan i pokušao da istera svoje, ali poslednju reč su ipak imali oni. Povreda zadnje lože je nezgodna, te je prerani povratak na teren ponekad koban.

Prema nekim nezvaničnim najavama ‘Ratnici’ bi mogli da budu osnaženi u petak, u četvrtom meču, kada je potvrđeno da se vraća Klay Thompson. Nažalost, KD još uvijek neće na parket. Iz tabora Warriorsa objavili su kako je Durant out i za 4. meč. Sve je manje izvjesno da će se vratiti do kraja serije.

 

Fanovi gledaju i nebo i mole se za njihov povratak, a povremeno slušaju šta kažu i – lekari!

4. jun

Pravu muku u ovom playoffu proživljavaju Warriorsi. Prvo Boogie, nakon toga Durant, Jones je već bio out, a sada je i Looney završio svoj playoff. Jedan od najboljih igrača s klupe u ovogodišnjem playoffu, x-faktor Warriorsa povredio je ključnu kost na posljednjoj utakmici, te je sigurno out do kraja playoffa. Još uvijek se ne zna točno koliko će izbivati s parketa, no povreda je ozbiljan i za njega je playoff završen. Ovime je klupa jako oslabljenja i sada im još više znači povratak Duranta.

 

3. jun

Da li će Warriorsi ostati i bez Klaya Thompsona u finalnoj seriji? Najbolji strelac šampiona u pobedi nad Torontom, nije igrao poslednjih 10 minuta jer je nakon nezgodnog doskoka, povredio zadnju ložu i hramljući otišao u slvačionicu:

Trener Steve Kerr izjavio je da još ne zna kakva je priroda povrede, ali da ga je sjajni šuter uveravao da će biti spreman za treći meč finalne serije protiv Toronta:

Klay kaže da će biti u redu, ali to je Klay. On može biti i polumrtav i da govori da je u redu. Sve što trenutno znamo je da je istegao zadnju ložu. Videćemo šta će dalje biti“, dodeo je trener Warriorsa.

1. jun

Koliko je ozbiljna povreda KD-a izgleda da još uvijek ne znamo. Pojavljuju se informacija kako bi KD mogao propustiti cijelu seriju, no ipak prema informacijama iz redova Ratnika čini se kako je sve bliži i bliži oporavku. No, isto tako izjavili su da je ovo regularna sezona, KD se sigurno ne bi vraćao još koji tjedan. Ovako postoji velika šansa da se vrati na parket kada serija pređe u Oakland. Što se tiče Igoudale, strahovi o njegovoj povredi su bili neutemeljeni. Jest da je morao napustiti susret, no s njim je sve u redu te je spreman za meč broj dva.

 

31. maj

Prva utakmica Finala otišla je na stranu uvjerljivih Raptorsa. Iako je razlika bila ispod 10 na kraju, Toronto je odigrao maestralnu utakmicu i Ratnici su zapravo bili jako daleko od pobjede. Uz poraz, loše vijesti za Warriorse tu ne staju. Andre Igoudala je izgleda obnovio povredu. Nakon jednog polaganja počeo je šepati, te nije mogao nastaviti susret. Nakon meča je i dalje vidno šepao, tako da će Warriorsi pomno pratiti situaciju idućih 48 sati. Iggy kaže da je sve okej i da igra drugu utakmicu, no treba sačekati još službenu potvrdu o težini povrede.

 

30. maj

Jučer je bilo najavljivano, a danas je potvrđeno. Demarcus Cousins će igrati u prvoj utakmici Finala protiv Raptorsa. Povredio se još u prvoj utakmici protiv Clippersa, nakon samo 10-ak minuta igre, a iako su prognoze bile protiv njega, uspio se vratiti. Tako će Warriorsi biti osnaženi za još jednu zvijezdu. Što se tiče KD-a on vjerovatno propušta prve dvije utakmice u Torontu, no postoji mogućnost da se vrati kada se serija preseli u Oakland.

 

29. maj

Napokon dobre vijesti iz tabora Warriorsa. Jučer su objavili kako će KD putovati u Toronto s ekipom, no sigurno je out za prvu utakmicu. Također je izašla vijest kako KD možda uopće neće igrati ovo Finale. No, čini se da će imati Boogiea Cousinsa na raspolaganju. Boogie je izjavio kako je zdrav i dovoljno spreman da igra, te bi ga čak mogli vidjeti i u prvoj utakmici. -“Dovoljno sam zdrav i spreman za igru, samo je pitanja kada ću konačno zaigrati.”- rekao je Boogie.

 

Kako prenose pojedini mediji, situacija sa Michael Porter Juniorom, mladom zvezdom Nuggetsa, nije baš idealna. Iako je najavljeno da se oporavio od druge uzastopne operacije leđa, zbog koje je propustio celu 2018 – 2019 sezonu, njegova karijera bi mogla da bude ugrožena zbog problema sa stopalima pre nego što je i započeo. Ovaj mladi krilni igrač nije odigrao ni jedan jedini minut u NBA ligi, a Nuggetsi su ga izabrali sa 14. pozicije na draftu 2018. godine.

Porter je posle dve operacije leđa i osmomesečnih terapija razvio redak poremećaj stopala, koji mu može završiti karijeru pre nego što je ista i počela. Ponekad operacije leđa deluju na organizam tako da je teško podići prednji deo stopala pa ljudi šetaju na prstima (drop foot), i zbog ovoga će Porter nositi proteze na svojim nogama neko vreme i ne zna se kada će se potpuno oporaviti.

28. maj

Danas je Kerr izjavio kako će KD sigurno propustiti prvu utakmicu Finala. To je bilo i očekivano, s obizirom kakve su izjave davali prošli nekoliko dana. No, čini se da su iz kampa Warriorsa dolazile preoptimističe vijesti što se tiče KD-a. Matt Barnes je izjavio kako on sumnja da će se KD vratiti tijekom FInala, te da se ekipa priprema da odigraju sve utakmice bez njega. Barnes je izjavio kako je njemu za sličnu povredu redovito trebalo barem mjesec dana oporavka, te da sumnja kako će Durant biti spreman za Finale.

 

27. maj

Vrlo bitna stavka u Finalu će biti klupa. Ukoliko Raptorsi održe formu iz serije s Bucksima imati će šanse za uzeti titulu. Sjajne vijesti za Raptorse su da bi njihova klupa mogla biti pojačana za jednog bitnog člana. OG Anunoby je imao dosta oscilacija ove sezone, no bio je jedan od konstantnijih igrača s klupe za Kanađane. Prije početka playoffa OG je morao na hitnu operaciju slijepog crijeva, tako da je propustio sve dosadašnje utakmice. Počeo je lagano trenirati, te bi trebao biti spreman tijekom serije.

 

25. maj

Odlične vijesti dolaze iz tabora Warriorsa. Steve Kerr je jučer nakon treninga iznio stanje svojih povređenih igrača. Igoudala je još uvijek na odmoru, te nije trenirao sa ekipom, te gotovo sigurno neće igrati u prvoj utakmici. Slična situacija je i s KD-em koji još uvijek ne trenira, te je njegovo stanje zasada najgore. Najbolji je Boogie Cousins, koji je prema Kerr jako blizu povratka. Počeo je trenirati s ekipom, te bi čak mogao igrati u prvoj utakmici Finala.

 

24. maj

Dok se Bucksi i Raptorsi bore za ulazak u Finale, Ratnici se polako oporavljaju. KD i Boogie su još uvijek izvan stroja, a prema posljednjim izjavama iz tabora Warriorsa obojica će propustiti početak Finalne serije. KD dobro napreduje, no još uvijek nije dobio dozvolu da se vrati full treninzima, ali velike su šanse da se vrati tijekom Finalne serije. Slična stvar je i s Boogiem koji je počeo lagano trenirati, a vrlo vjerovatno ćemo i njega vidjeti tijekom Finala.

 

20. maj

U trećoj utakmici Blazersa i Warriorsa, Ratnici su umalo ostali bez još jednog igrača. Listi povređeni dodali su i Andre Igoudalu koji nije mogao dovršiti treći meč. Srećom, bio je na pretragama, koje su došle negativne, odnosno njegova povreda lista ipak nije ozbiljne prirode. Trebao bi se oporaviti kroz koji dan, no upitan je za večerašnji meč. Ratnici su riješili stvar, te sumnjamo da će riskirati sa Iggyem koji je ovaj playoff jedan od najboljih u redovim aktualnih prvaka.

 

18. maj

Ratnici su praktički dovršili posao i poveli su 3-0 u seriji s Blazersima. Iz ovakvog knockdowna se neće vratiti, samo je pitanje hoće li uspjeti izvući koju pobjedu. Najveće kritike su upućene na Damiana Lillarda koji igra stvarno jako lošu seriju. Ima više izgubljenih lopti, nego pogođenih šuteva. No, Dame se gotovo cijelu ovu seriju bori s nezgodnom povredom. Na utakmici broj 2, nezgodno je pao, a na njega je pao i Kevon Looney. Čini se kako je u ovoj akciji Dame natukao rebra i doživio povredu.

 

Malo teži posao je bio u drugoj utakmici, no Warriorsi su uspjeli doći do čistih 2-0. Serija je zasada prilično jednosmjerna, tako da Ratnici nemaju potrebe žuriti s povratkom svojim igrača nakon povrede. Tako da KD sigurno neće putovati u Portland na 3. i 4. utakmicu. Ako Blazersi prežive, KD bi mogao zaigrati u eventualnoj 5. ili 6. utakmici, no prema dosada viđenom, eventualno će biti potrebna 5. utakmica. Za veliko Finale bi se trebao vratiti, a vrlo vjerovatno s njim u paketu će ići i Boogie Cousins.

 

14.maj

Posljednju sedmu utakmicu protiv Nuggetsa, Rodney Hood je morao ranije završiti. Nakon jednog sudara stradalo mu je koljeno te je morao napustiti igru. Srećom, nakon utakmice su obavljene pretrage koje su pokazale kako Hood nije ozbiljnije povređen. Trebao bi se oporaviti za koji dan, a upitan je za prvu utakmicu protiv Warriorsa. S druge strane povređeni KD i Boogie sigurno neće igrati prvu, a vjerovatno i prve dvije tri utakmice Finala Konferencije. Boogie se prema prvim prognozama nije trebao ni vratiti, no i on i KD bi trebali zaigrati čak u ovoj seriji.

 

13.maj

Zbog problema s leđima, Michael Porter Jr je morao presjediti cijelu sezone. Morao je na operacija, netom nakon što je izabran, te je to odbilo dosta ekipa. Nuggetsi su jedni od rijekih koji imaju vremena, te su ga izabrali bez obzira na povredu. Još tijekom ove sezone, Porter Jr je bio spreman no nije se riskiralo, a sada dolaze vijesti da se potpuno oporavio. Bolovi su prošli, stvar je riješena, te će Porter Jr za početak igrati Ljetnu Ligu.

11. maj

Nakon ulaska u finale Zapada i najavljenog povratka Kevina Duranta za nekih 7 dana, još dobrih vesti za Warriorse. Kakvo javlja ugledni novinar New York Timesa Mark Stein DeMarcus Cousins bi također mogao biti spreman za povratak, i nastupiti već u finalu konferencije.

Jedan od najboljih centara lige povredio je kvadriceps na početku play offa, protiv Clippersa, a prve procene govorile su da je za njega sezona gotova, iako bi se pod smanjenim opterećenjem mogao vratiti tokom finala.

*****

Stigao je kako bi bio pojačanje za doigravanje, no Pau Gasol nakon samo 3 utakmice odigrane za Buckse mora završiti sezonu. Vukao je povredu zgloba otkako je stigao, a sada se odlučio na operaciju, a to znači da je sezona za njega završena. Trebao bi biti spreman za početak trening kampa, ali u ovom doigravanju će pomagati samo podrškom s klupe…

 

10. maj

Steph Curry ne igra onako kako navijači Warriorsa od njega očekuju, i na način na koji su svi ljubitelji košarke navikli. Iako je izvukao Warriorse i doneo im pobedu u petom meču protiv Rocketsa, njegov učinak u čitavoj seriji je iuzetno loš, a posebno brine loš šut iz igre i šut za tri poena (pogodio je 15 trojki iz 57 pokušaja, što je tek nešto više od 26 %).

Izvori bliski samom igraču kažu da je jedan od uzroka njegov disclocirani prst koji je povredio u drugom meču i koji igraču pravi velike probleme u igri. Ukoliko dođe do pogoršanja povrede Curry bi mogao biti upitan za neke od narednih mečeva.

9. maj

Warriorsi su dobili peti, možda i presudni meč, u seriji sa Warriorsima. Bilo je 104 – 99. No možda su ovu pobedu preskupo platili jer je krajem trćee četvrtine zbog povrede lista igru napustio Kevin Durant.

Sreća u neserći je da nije u pitanju Ahilova tetiva, kako je delovalo u prvi mah. Radi se o istegnuću lista, a ispostavilo se da se radi o lakšoj povredi. Ipak, KD će pauzirati minimalno tjedan dana, tako da je out za seriju s Rocketsima. Ukoliko Warriorsi izdrže bez njega, Durant bi se mogao vratiti u Finalu Konferencije.

7. maj

Tek što se završila razočaravajuća sezona stiže još loših vijesti za Thundere. Allstar dvojac Paul George i Russell Westbrook su završili na operacijskom stolu. Obojica su se odlučila otići “pod nož” kako bi sanirali povrede koje su vukli kroz sezonu. PG će riješiti bolno rame koje mu je zadavalo muke kroz ovaj playoff, te će propustiti početak trening kampa. Russ će na operaciju prsta, odnosno ligamenta u prstu koji je pokidao tijekom sezone.

 

6. maj

Prvotne prognoze nakon povrede Marcusa Smarta nikako nisu bile dobre. Predviđali su mu od 2-4 tjedna oporavaka, s tim da je to bilo bliže 4 nego 2 tjedna. Smart je bacio sve prognoze u vodu, sve iznenadio i već bi mogao zaigrati u seriji protiv Bucksa. I to već u idućoj utakmici! Smart je izjavio kako bi volio zaigrati, da je se on osjeća spremno. Nevjerovatan oporavak, jer odmah nakon povrede govorio je kako će biti dobro ako se vrati laganim treninizima u roku od 2 tjedna. Sada se čini kako će biti spreman za playoff!

 

5. maj

U utakmici broj 3, Sixersi su došli do vodstva u seriji. Nakon poraza u prvoj utakmici, nanizali su dvije pobjede zaredom. Raptorsi se sada nalaze u teškoj situaciji, moraju dobiti Sixerse, te vratiti stvari na početak. Prema svemu sudeći, u tome im neće pomoći Pascal Siakam. Upitan je zbog istegnuća lista za idući dvoboj, a to bi mogao biti ogroman hendikep za Raptorse. Nakon nevjerovatnog Leonarda, Siakam je uvjerljivo najbolji igrač Raptorsa, te bez njega šanse drastično opadaju.

 

4. maj

U posljednjoj utakmici između Warriorsa i Rocketsa nezgodnu povredu je doživio James Harden. U jednom napadu Green mu je povredio oko, te je James izjavio kako jedva vidi obruč nakon toga. Igrači Ratnika su nakon utakmice izjavili kako mu baš i ne vjeruju da je tako loša situacija, te da se Harden folira. No, kada vidimo Hardenovo oko, čini se da je situacija dosta ozbiljna. I dalje je jako crveno, te će sigurno otežati Hardenu 4. utakmice, no izjavio je kako ne planira propuštati tekme.

 

3. maj

Suprotno najavama, Malcom Brogdon ipak neće nastupiti u 3. utakmici u seriji između Bucksa i Kelta. Povredio se još u regularnoj sezoni, a prema većini procjena trebao se vratiti za ovu seriju protiv Bostona. Nekakav okvirni povratak je trebao biti za 3. utakmicu, no trener Bud je izjavio kako Malcom i dalje nije u potpunosti oporavljen. Ovo je veliki udarc za Buckse, kojim je klupe dobrano oslabljena neigranjem Brogdona. On je bio njihov 6. čovjek ove sezone, te će u Bostonu biti izuzetno teško bez njega.

 

27. april

Pobjedu protiv Clippersa, Ratnici bi mogli skupo platiti. Oba beka, Steph Curry i Klay Thompson vuku povrede iz te posljednje 6. utakmice. Obojica su iskrenula zglob, te nije izgledalo baš bezazleno. Povrede nisu teže prirode, no Kerr je priznao kako su obojica baš dobro “udareni”. Nada se da će biti spremni za početak serije protiv Rocketsa. No vrlo lako bi se moglo desiti da jedan, ako ne i oba propuste prvu utakmicu.

 

Enes Kanter, centar Portlanda, zbog pivredr ramena neizvestan je za predstojeće play off duele na Zapadu u kojem njegov tim čeka boljeg iz duela Nuggetsa i Spursa. Kanter se sjajno snašao u Portlandu, odlično je zamenio Jusufa Nurkuća i dao je značajan doprinos u duelima sa Thunderima.

25. april

Zapad još uvijek čekamo, a na Istoku polufinalisti su već poznati. Prve četiri ekipe konferencije su prošle dalje i čeka nas velika borba u oba matchupa. Iz tabora Kelta dolaze radosne vijesti. Njihov ponajbolji obrambeni igrač, Marcus Smart mogao bi biti spreman za seriju s Bucksima. Prema prvim najavama zbog problema s trbušnim zidom, trebao je biti izvan parketa barem prve dvije serije. Povratak je bio moguć tek u Finalu konferencije, no Smart se sjajno oporavlja. Viđen je kako trenira u trening centru Bostona, te bi možda mogao biti spreman čak i za ovu seriju. Prve dvije će vjerovatno propustiti, no kada se serija vrati u Boston, mogao bi biti spreman.

 

19. april

Sixersi su ostvarili dosta bitnu pobjedu u trećoj utakmici protiv Netsa. Sve su to morali bez svojeg najboljeg igrača Embiida. On se krenuo zagrijavati, no vrlo brzo je ustanovljeno kako mu koljeno nije u dobrom stanju, te je presjedio utakmicu. Već nekoliko utakmica vuče probleme s koljenom, malo mu je limitirana minutaža, vidi se po njegovim pokretima da mu nešto smeta. Zasada nema vijesti oko oporavka, no lako je moguće da propusti još koju utakmicu u ovoj prvoj fazi, kako bi bio spreman za kasnije, teže mečeve.

 

18. april

Blazersi imaju velikih 2-0 protiv OKC-a i ostavili su sjajan utisak nakon dvomeča u Oregonu. Sada se serija seli u Oklahomu, a Portland potencijalno ima jedan veliki proboem, a to je povreda Enesa Kantera. Kanter je napustio meč broj 2 zbog povrede ruke, i neizvesno je u kakvom će stanju dočekati naredni susret. Kanter u drugom meču odigrao 20 minuta, imao je 5 poena i 6 skokova, dok je dao nemerljiv doprinos pobedi u prvom susretu (20 poena, 18 skokova) čime je nadomestio odustvo povređenog Jusufa Nurkića.

16.april

Clippersi su uspjeli napraviti nevjerovatan podvig. Stigli su -31, najveću razliku u povijesti playoffa i na kraju dobili Warriorse. Šokirani prvaci nisu znali što ih je snašlo. No, taj poraz možda i nije najveća nesreća iz te utakmice. U prvoj četvrtini, Boogie Cousins je potrčao za jednu loptu i samo se srušio na parket. Uhvatio se za nogu i nije mogao nastaviti meč. Magnetna rezonanca u utorak je potvrdila strahove da je četvorostruki učesnik All Stara pokidao kvadriceps, mišić na prednjoj strani butine. Prema nezvaničnim informacijama američkih novinara, doktori još nisu definitivno odredili stepen povrede, pa samim tim nema ni prognoze koliko će potrajati pauza. “The Athletic” piše da Cousins neće morati na operaciju i da će njegov status biti jasniji posle dve nedelje terapija, ali da se ove sezone gotovo sigurno neće vraćati na parket.

 

15. april

Blazersi su opravdali očekivanja i dobili prvu utakmicu protiv Thundera. West je opet imao triple double, no zakazala je druga zvijezda. Paul George nije mogao ništa pogoditi u prošloj utakmici, izgledao je kao da je totalno izvan ritma. Čini se da još uvijek vuče povredu. PG je imao dosta problema s ramenom u posljednje vrijeme, a izgleda da još uvijek osjeti posljedice. -“Do prije 4 dana nisam mogao podići ruku zbog boli. Ovo je prvi puta da sam šutirao još od utakmice s Rocketsima.”- izjavio je PG. Povredu će morati uskoro kompletno sanirati, jer bez njega Thunderi neće daleko stići.

Serija između Bucksa i Pistonsa je izgleda već završila. S lakoćom su došli do pobjede u prvom meču, počistili su Pistonse s terena. Jedan od glavnih razloga velikog poraza Pistonsa je neigranje Griffina koji se nije oporavio od povrede koljena. A kako se čini neće ga biti ni za ostatak serije, tj čovjek koji je dovukao Pistonse do playoffa, neće im biti od pomoći. Veliki udarac za Pistonse, te sad slobodno možemo reći da su Bucksi ovu seriju – dobili.

13. april

Od odlaska u Buckse Mirotić je popustio dosta utakmica zbog povrede, gotovo polovicu. Pauzirao je posljednjih 11 utakmica, a prognoze nisu bile tako dobre pred playoff. Srećom, sinoć je objavljeno kako je Niko odradio full treninig sa ekipom, te bi čak mogao biti sprema i za prvi meč. To su sjajne vijesti za Buckse, koji su još uvijek bez Brogdona, no on bi se trebao vratiti negdje sredinom druge runde.

 

11. aprila

Izdržali su Kelti skoro do kraja sezone bez povreda. Bilo ih je tijekom sezone, no činilo se kako će se svi stići oporaviti pred početak playoffa. Nažalost, to ni ove godine nije slučaj. Kelti su ostali bez ključnog igrača. Marcus Smart je doživio povredu trbušnog zida koja nije nimalo bezazlena. Prema prvim procjenama Smart će s terena izbivati 4-6 tjedana, što bi značilo da sigurno propušta prve dvije runde. Kelti baš nemaju sreće nekoliko posljednjih godina s povredama.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*