Bio je na dnu Eurolige, gubio od Splita, a sada je najbolji na svetu!

screenshot

Trener Raptorsa Nick Nurse ima možda i najviše razloga za slavlje. Bio je dugo vremena pomoćnik, a prošle sezone Dwyane Casey je uzeo nagradu za Trenera godine. No, GM Toronta Ujri je neočekivano odlučio smijeniti Caseya, najviše zbog fijaska u playoffu, te postaviti Nursea za glavnog trenera. On nije bio niti prvi izbor, ali pokazalo se da je bio pravi.

Karijera puna uspona i padova

U sezoni 2000/01 bio je načelu stručnog štaba London Towersa. U toj sezoni, Towersi su nastupali u Evroligi i ostvarili su samo jednu pobedu na 10 utakmica – na staru takmičenja protiv Opel Skylinersa.

Trenirao je i Birmingham i Manchester, a najduže se zadržao na klupi Brighton Bearsa, s kojima je u sezoni 2003./04. u ULEB-ovom kupu igrao i protiv Splita.

U Brightonu su Splićani bili bolji 87 – 86, a mjesec dana kasnije Nurseova momčad slavila je na Gripama 91 – 85. Niti jedna od ove dve ekipe nije prošla dalje.

Nakon nekoliko sezona provlačenja po Europi stigao je u Oklahomu Storm kao pomoćni trener. Nekoliko je godina bio u G- Ligi, da bi 2013. došao na mjesto pomoćnika u Raptorsima.

Radio je sjajan posao dugih 5 godina, bio glavni napadački koordinator da bi napokon stigao i do mjesta glavnog trenera. Nick je ovim naslovom postao 8. rookie trener sa prstenom. Ovo je izgleda postao trend u NBA, jer on je treći u nizu trenera koji su kao početnici uzeli naslov. Nakon Kerra i Luea, došao je na red i Nursea.

Kanađani napokon imaju trenera

1 Trackback / Pingback

  1. Šampion predvodi Kanađane na SP u Kini - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*